AGENDA December 2018

Gouds Genieten

HALLO DECEMBER! We hebben voor jullie een aantal leuke events geselecteerd. Dus pak je agenda & save the date!

Vrijdag 07 december

LICHTJESAVOND MUSEUMHAVEN

Tijdens deze avond is de jaarlijkse kindervaartocht in de museumhaven van Gouda. Eet vanaf 17:00 uur een pannenkoek in het Ijselhuis. Om 18:30 uur krijgen de kinderen hun lampion en stappen daarna aan boord van een boot. Vervolgens zullen zij onder begeleiding met een ‘spreuk’ de lichtjes in de haven aanroepen. Na afloop om 19:30 uur is er Koek & Zopie bij het Ijselhuis.

Meer info: hier

Foto @GoudaCity

Vrijdag 07 december

RAINBOW NIGHT SKATE

Muziek, schaatsen en goed gezelschap. Wat wil je nog meer? Vanaf 19:00 uur staat de ijsbaan in het teken van pride! Dat belooft voor iedereen een extra gezellige avond te worden! Met wie ga jij een rondje schaatsen?

Vrijdag 14 / Zaterdag  15 december

WINTERFAIR SINT JANSKERK

Op vrijdag 14 december (Gouda bij Kaarslicht) en zaterdag 15 december 2018 wordt de jaarlijkse Winterfair georganiseerd in de Sint-Janskerk. In een sfeervolle ambiance bieden meer dan 70 standhouders bijzondere, smakelijke en aantrekkelijke (seizoens)producten aan. Bezoekers van de Winterfair kunnen hun hart ophalen aan de aangeboden sieraden, boeketten, woondecoratie, kerstversiering, streekproducten, (kinder)kleding en nog veel meer. In de geweldige sfeer van de Sint-Janskerk zijn er diverse optredens en is het daarnaast mogelijk op het ‘foodplein’ te genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Meer info: hier

Vrijdag 14 december

Kaarsjesavond

Al 62 jaar wordt Gouda tijdens deze dag omgetoverd in kerstsferen. Een dag vol hoogtepunten in muziek, theater, cultuur en entertainment.
De gehele dag en avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Want overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er van alles te zien. In de mooie kerken van Gouda worden gratis concerten gegeven, de stad is prachtig versierd en de winkeliers en horeca zorgen voor een warm welkom.

Check hier ons verslag van de 62ste editie Gouda bij Kaarslicht.
Meer info over de 63ste editie: hier

Woensdag 19 december

SCHAATSEN RONDOM STADHUIS

Nu kan je nog schaatsen de Gouwekerk, maar straks verhuisd de schaatsbaan naar de Markt in Gouda. We kunnen dan, net als vorig jaar, weer rondjes schaatsen rondom het oude stadhuis van Gouda en genieten van warme chocolademelk bij Grandcafé Koek en Zopie!

Foto: Remco Daniel van Gielen

Vrijdag 21 december

GlaMMM-Erasmus lichtjesloop

Trek je hardloopschoenen aan en loop 5 kilometer door de romantisch verlichte Goudse binnenstad. Geniet van sprookjesachtige steegjes en hofjes en een aantal culturele verassingen. Tijdens het lopen worden de deelnemers getrakteerd op lekkere culinaire hapjes. Na afloop is er een muzikale afterparty in de Gouda Studio’s (Oosthaven 12).

Meer info: hier

Foto van GlaMMM-Erasmus Lichtjesloop


Veel plezier en geniet van deze fijne decembermaand! 

Gouds Genieten

Rate this post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.