Bible ART Gouwekerk

Wie kent ze niet; Marc Chagall en Salvador Dalí. Beiden wereldberoemde kunstenaars met veel bekende kunstwerken op naam. Nog t/m 28 juli 2019 kan je genieten van een unieke expositie in de Gouwekerk. Een exclusieve samenstelling van ruim 250 litho’s, gravures, tekeningen en artefacts van Chagall en Dalí!

Links: Salvador Dalí – Rechts: Marc Chagall

BIJZONDER

Zelden kom je een expositie tegen op zo’n prachtige locatie. De enorme ruimte in de Gouwekerk is omgetoverd tot een prachtige expositie ruimte. Alles is ruim maar toch overzichtelijk tentoongesteld. Kijk omhoog en je ziet de prachtige kruisgewelven en glas-in-lood ramen. De expositie is trouwens zelden internationaal tentoongesteld en komt slechts eenmalig naar Nederland. Dit is dus je kans!

Foto: Gouds Genieten | Gouwekerk

BIjbels Thema

De tentoongestelde stukken hebben alle een bijbels thema. Van Dalí worden 40 tekeningen van het Bijbelse Jeruzalem geëxposeerd. Van de hand van Chagall zijn 48 originele lithografieën uit de serie The Bible I en II te bewonderen. Verder worden bijzondere artefacts van andere kunstenaars uitgestald in vitrines.

Foto: Gouds Genieten | expositie Bible Art 
Foto: Gouds Genieten | expositie Bible Art 

Jan van Lokhorst

Ook de Goudse kunstschilder Jan van Lokhorst laat een deel van zijn werken uit het project Esther zien. Van Lokhorst maakte de afgelopen jaren acht schilderijen en ruim 100 tekeningen over dit bijzondere bijbelverhaal. Hij is hier 6 jaar geleden aan begonnen. Het is een verhaal met thema’s die nog steeds actueel zijn.

Foto: Gouds Genieten | expositie Bible Art 
Foto: Gouds Genieten | expositie Bible Art 

OPENINGSTIJDEN & PRIJZEN

De expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall loopt van donderdag 18 april tot en met zondag 30 juni. Openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur t/m 18:00 uur. Op maandagen is de expositie gesloten.

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 10,-. Kinderen van 12 t/m 17 jaar betalen € 5,-. Tot 12 jaar is de toegang gratis.

Foto: Gouds Genieten | expositie Bible Art 

WINACTIE

Ben je nog niet geweest en wil je graag een bezoek brengen of ken je iemand die deze expositie absoluut niet mag missen?
Doe dan mee met onze winactie!

Wij geven 2 toegangskaarten weg. Hoe je deze kaarten kan winnen? Laat via ons bericht op Facebook of Instagram over de expositie Bible Art aan ons weten waarom jij of iemand anders deze kaarten graag wint! Zaterdag 22 juni a.s. maken we de winnaar bekend!

GOUWEKERK

Meer info over de locatie Gouwekerk? Lees dan ons item over Gouwekerk Gouda. We kregen namelijk een rondleiding en klommen de hoogte in met prachtig uitzicht. Lees hier ons verhaal.

Gouds Genieten
Rate this post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.