Binnenkijken bij Amber

Binnenkijken bij..

We spreken deze maand met Amber over haar woning aan de Krugerlaan en haar leven in Gouda. Waarom is dit huis zo fijn en welke plekken in Gouda zijn haar favoriet? Je leest het hier!

Even voorstellen

Ik ben Amber en 35 jaar geleden geboren in Maastricht. Ik woon op dit moment samen met mijn man en dochter Bo in een jaren 30 woning in de Krugerlaan. 35 jaar geleden groeide ik op in de binnenstad van Gouda. Mijn schoolperiode bracht ik door op de Carrousel en het Coornhert.

Gouda was te klein

Daarna ben ik psychologie gaan studeren in Utrecht en Amsterdam. Zodoende ben ik in Amsterdam terecht gekomen waar ik 10 jaar heb gewoond. Toen ik wegging uit Gouda had ik besloten niet meer naar Gouda terug te gaan. Gouda was te klein voor mij. Het klinkt misschien cliché maar ik wilde de wereld ontdekken en mijn horizon verbreden.

Toen ik weg ging uit Gouda had ik besloten niet meer naar Gouda terug te gaan.

Toen we dit huis hadden bezichtigd dachten we ‘dit is het’!

Terug naar Gouda 

Toch ben ik, door mijn man, teruggekeerd naar Gouda. De huizenprijzen waren veel beter in Gouda en we vonden het fijn om dichtbij onze bekenden te wonen. We hebben eerst tijdelijk in een huurhuis in het centrum gewoond en zochten daarna een koopwoning, ergens in Gouda.
Mijn voorkeur ging destijds uit naar de binnenstad. Maar toen we dit huis op Funda zagen en we het huis hadden bezichtigd dachten we ‘dit is het’.

Wat kan je vertellen over jullie buurt?

In de Krugerlaan staan veel jaren 30 woningen. Wij worden ‘de nieuwe generatie’ genoemd. Want hier wonen of de opa’s en de oma’s of mensen met oudere kinderen. De huizen die nu verkocht worden worden bewoond door jonge gezinnen.

Wij worden ‘de nieuwe generatie’ genoemd.

Waarom hebben jullie voor dit huis gekozen?

De ruimte en de jaren 30 details vinden we heel mooi. Ook een grote tuin is heel fijn, zeker met ons kind. Daarnaast is het gewoon een hele fijne straat!

Wat kan je vertellen over de inrichting?

Mijn inspiratie haal ik van Pinterest en Instagram. Of ik blader lekker door een VT wonen magazine om ideeen op te doen. In ons huis in Amsterdam hadden we veel oude kastjes gecombineerd met een industriële stijl. In dit huis staan wat oude/vintage spullen gecombineerd met nieuwe spullen in een Scandinavische stijl. Als je die goed combineert krijg je de fijne sfeer, denk ik. De spullen die in ons huis staan halen we vaak uit Amsterdam, bij vandijk&ko bijvoorbeeld. In Gouda kom ik graag bij Kersvers, Hebikvia, de Tafel van 10 en Juffrouw Saartje.

In Gouda kom ik graag bij Kersvers, Hebikvia, de Tafel van 10 en Juffrouw Saartje.

Wat vind je het fijnst aan je huis?

De open ruimte in de woonkamer/keuken vind ik heel fijn. We vinden het heerlijk om uitgebreid te koken voor vrienden en lekker te tafelen. Vanuit de keuken heb je zicht op de tafel en de woonkamer.

Waar kom je graag?

Als ik het Gouda vergelijk met 10 jaar geleden dan begint Gouda eindelijk te leven en te bruisen. Er zijn leuke initiatieven, leuke kleine winkeltjes. Ook de evenementen georganiseerd op Goudasfalt vind ik echt een aanwinst. Al dat soort initiatieven samen maken de stad leuk voor onze generatie.

Al dat soort initiatieven samen maken de stad leuk voor onze generatie.

Bij Kruim komen we heel graag! Dat is een perfectie mix qua sfeer, kaart, kindvriendelijkheid. De combinatie van bieb en horeca is heel slim gedaan. Vroeger moest je heel stil zijn in een bieb, nu kan je lekker met je kind onder het genot van een goede kop koffie een boekje lezen.
Ook Curcuma en de Kleischuur vind ik heel leuk! Brownies&Downies wil ik graag nog ontdekken.

 

Gouds Genieten

Rate this post

5 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.