Binnenkijken bij Fay & Gijs

Thuis bij de politie

Vandaag zijn we in een prachtige woning aan de Houtmansgracht. Jullie kennen het pand vast wel, het oude politiebureau van Gouda. Tegenwoordig zijn er meerdere woningen gerealiseerd en wij mochten binnenkijken bij Fay & Gijs.

De imponerende gevel van Het Buro kijkt al bijna 60 jaar uit op de Goudse Houtmansgracht. Dit gebouw heeft al veel gehoord en gezien.
Decennia lang was het een komen en gaan van agenten, brigadiers, commissarissen en dienders. En niet te vergeten de burgers die er werden ‘opgehouden’. Aan dit alles is een eind gekomen. Het gebouw – ooit betrokken op 13 december 1957 – heeft namelijk enkele jaren leeg gestaan.

Even voorstellen

We zijn thuis bij de in Gouda geboren Fay (31 jaar). Ze is opgegroeid in Bodegraven maar woont sinds een lange tijd weer in Gouda, samen met Gijs. Eerst hebben ze gewoond in een studentenwoning aan de Lange Tiendeweg en daarna zijn ze naar een jaren ’30 woning verhuisd aan de Ijsellaan, waar ze 3 jaar hebben gewoond. En vandaag vragen wij Fay alles over haar prachtige (nieuwe) huis.

We misten het leven in de binnenstad.

Waarom zijn jullie naar ‘het Buro’ verhuisd?

We misten het leven in de binnenstad. Lopend naar de supermarkt, de winkels en al onze andere favoriete plekjes in de stad. En dan wilde we ook het liefst een bijzonder huis. Zo kwamen we terecht bij dit project. Het huis stond al even in de verkoop en we besloten een kijkje te nemen. Direct bij binnenkomst wisten we het; dit wordt ons huis! We waren zo enthousiast!

We besloten de woning casco op te laten leveren zodat we helemaal zelf ons eigen droomhuis konden gaan maken. Gijs heeft alles bedacht en uitgetekend; van de keuken en de woonkamer, naar de badkamer tot de tuin. Ik geloof dat hij zijn roeping als binnenhuis-architect heeft gemist, want hij heeft dit z√≥ goed gedaan! Overal is over nagedacht en is geworden zoals we het graag wilden. We zijn nog niet klaar, maar het grootste gedeelte is af. Ik vond het best een heftige periode. Over veel dingen nadenken en beslissingen nemen. Keuze stress noemen ze dat toch?! ūüôā Maar inmiddels wonen we hier alweer sinds september 2016 en het is nog iedere dag heel fijn thuiskomen.

Ik geloof dat hij zijn roeping als binnenhuis-architect heeft gemist, want hij heeft dit zo goed gedaan!

Wat kan je vertellen over jullie inrichting?

Gelukkig zitten we qua smaak op èèn lijn. We hebben een strakke, moderne en lichte inrichting met een Scandinavische touch. Veel Scandinavische merken vind je in dit huis terug, zoals HAY, FERM LIVING, HK LIVING & BOCONCEPT,

We zijn heel kritisch geweest bij het uitzoeken van nieuwe spullen, want wat we nieuw zouden kopen moest gewoon goed zijn. We waren opzoek naar eyecatchers. Het huis leent zich, in onze ogen, ook voor mooie en grote spullen.

Wat vind je het fijnst aan jullie huis?

Twee dingen eigenlijk, de keuken en de woonkamer op de eerste verdieping. Vooral in de keuken zijn we graag met vrienden. Lekker koken terwijl wijntjes gedronken worden aan het barretje of rondom de eettafel. Bij mooi weer gaan de deuren naar de tuin lekker open, dit is extra fijn! En op de keuken staat ook altijd een mooi BLOOMON boeket. Dat geeft de keuken warmte en kleur.

In de woonkamer boven begin ik graag mijn dag met een kop koffie. Lekker aan het barretje zitten en naar buiten kijken. Heerlijk!
En we hebben de ruimte, wat heel fijn is. Je loopt elkaar nooit in de weg. Sterker nog, soms zijn we elkaar kwijt, haha! Je woont samen, maar je hebt ook privacy.

Wat kan je nog meer vertellen over jullie huis?

Beneden hebben we het souterrain. Deze ruimte gebruiken we om spullen op te slaan en er staan wat sport attributen. Het is trouwens ook een ideale ruimte om een feestje te geven, wat we onlangs hebben gedaan. Het souterrain was vroeger de schietbaan in het voormalige politiebureau. Dat is juist zo grappig.

Het huis heeft dus 4 woonlagen, het souterrain, de keuken, de woonkamer en de slaapetage. Onze buren hebben er zelfs nog een etage op laten bouwen!

Het huis is 3-dubbel beglaasd. Dit ivm het geluid aan de voorzijde. Het voordeel daarvan ook is, is dat de warmte in de winter langer binnen blijft.

Via onze tuin bereik je de (gezamenlijke) garage en hebben we precies achter onze deur een parkeerplaats. Met onze buren hebben we trouwens goed contact, dat is fijn!

Je woont samen, maar je hebt ook privacy.

Aan de voorzijde van het politiebureau zijn 8 huizen gerealiseerd, maar het leuke is dat ieder huis aan de binnenzijde heel verschillend is qua stijl en indeling. Dat maakt ieder huis bijzonder en uniek. Wij zijn verliefd op ons huis en hopen hier nog lang te blijven wonen!

Gijs en Fay, bedankt voor jullie gastvrijheid. Jullie hebben een fantastisch huis en we hopen anderen met dit artikel te enthousiasmeren en te inspireren. Veel geluk.

Mischien leuk om te weten: 
РDe grote bruine stoel, het ronde kleed, de bank en het dressoir komen    van BOCONCEPT
РEetkamerstoelen: HAY
РEettafel:  Sav & Okse
РLamp boven eettafel: Secto Design
– Stoeltje: van Ikea
– Kunstfoto’s: Yellow Corner
 Woonaccessoires: Tafelvan10

Gouds Genieten

5/5 - (2 stemmen)

4 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.