Binnenkijken bij Stephanie

Stephanie woont in een fijn jaren ‘70 rijtjes huis in de wijk Bloemendaal. Ze vertelt ons waarom dit huis zo fijn is en laat ons haar mooie inrichting zien. Kijk je mee? 

Ik ben Stephanie, 34 jaar en geboren en getogen in Gouda. Samen met mijn man Dennis en hond Izzy woon ik sinds 2015 in de wijk Bloemendaal. Ik werk als juf in het speciaal onderwijs in Zoetermeer. 

Waarom hebben jullie voor dit huis gekozen?

Voor dat we verhuisden naar onze huidige woning woonden we in Waddinxveen. De huur van dit huurhuis ging alleen maar omhoog en we wilden graag een huis gaan kopen. We zijn ons breed gaan oriënteren en keken naar huizen in -en rondom Gouda. We hebben veel huizen bekeken maar zijn uiteindelijk verliefd geworden op dit huis. De centrale ligging van Gouda is voor mijn man belangrijk en prettig. En ik ben heel blij dat we weer terug zijn in ons fijne stadje! 

We hebben veel groen voor de deur en zijn binnen 5 a 10 minuutjes in de binnenstad. Het winkelcentrum van Bloemendaal is op loopafstand, dat is heel fijn! We zochten een huis met ruimte en met een parkeerplaats vlakbij. Ik vind het namelijk fijn als ik aan het einde van mijn werkdag thuis kom en niet eindeloos hoef te zoeken naar een parkeerplek. 

Toen we dit huis kochten was het voor een grootdeel al af. We zijn geen klussers namelijk dus dat was mooi meegenomen. Vanaf hier kunnen we lekker met de hond naar buiten en naar de Reeuwijkse plassen of de geluidswal. Feitelijk zitten we net zover van de stad als van de natuur af! 

Feitelijk zitten we net zover van de stad als van de natuur af!

We hebben een uitbouw in de woonkamer, een tuin, 4 slaapkamers en een zolder. Op zolder hebben we een tweede badkamer, dat is handig voor als mensen blijven logeren! We wonen hier sinds 2015 maar zijn nog steeds bezig om dingen af te maken. Zo moeten er nog gordijnen komen, nieuwe deuren en trapleuningen en krijgt de badkamer boven een nieuwe kleur.

We hebben gezellige buren en staan voor elkaar klaar als het nodig is. Ik vind het heel gezellig hier!

Slaapkamer

Ik vind het leuk om gezellige etentjes te organiseren voor mijn vriendinnen.

Stephanie samen met haar hond Izzy

Wat vind je het fijnst aan je huis? 

Ik vind de open haard heel gezellig. Daarnaast geniet ik van onze eettafel. Hij is smal maar lang en mooi. We leven aan deze tafel! Ik vind het leuk om gezellige etentjes te organiseren voor mijn vriendinnen. Ik dek dan mooi de tafel en maak er een feestje van. We hebben een bar in de keuken waar je lekker aan kan zitten als iemand staat te koken. 

Hoe kan je je stijl omschrijven?

Ik hou heel erg van wit met pastelkleuren. Onze stijl kan je denk ik omschrijven als Romantisch/Scandinavisch. Ik koop geen dure spullen waardoor ik vaak kan wisselen. Mijn favoriete winkels zijn Ikea, Loods5, Xenos & Hema. Een aantal meubelstukken hebben we bij Woonstore Rotterdam gehaald en de eetstoelen zijn van Kwantum. Voorheen kocht ik leuke spullen bij de Tafelvan10 maar die winkel is er helaas niet meer. 

Onze stijl kan je denk ik omschrijven als Romantisch/Scandinavisch.

Wat vind je leuk aan Gouda? 

Gouda voelt als thuis. Dit komt omdat mijn familie en vriendinnen ook in Gouda wonen. Ik vind de stad heel gezellig. Kruim, LF & de Kleischuur zijn plekken waar ik graag kom. Er is eigenlijk altijd wel een leuke plek waar je kan lunchen! Winkelen doe ik graag in het Groenendaalkwartier. 

In vind het fijn dat we een goede bioscoop hebben, al was de sfeer van de oude bios wel knus en fijn! De Houtmanplantsoenconcerten vind ik in de zomer heel leuk in Gouda, en de festivals op GOUDasfalt! 

Gouda voelt als thuis.

Ik hoop wel dat Gouda in de weekenden wat meer gaat leven. Het sfeertje, drukte en levendigheid in de grotere steden mis ik in Gouda. In het weekend voelt het stil in Gouda en dat is zonde.

Dit is echt Gouds Genieten – JES_AT.HOME
Gouds Genieten

BINNENKIJKEN BIJ…

Meer binnenkijken? Neem eens een kijkje in de prachtige woningen van Esther, Amber, Pieter, Fay !

Rate this post

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.