Lichtfabriek Gouda (LF)

En toen was er licht

Licht speelt een grote rol in de Lichtfabriek. Niet alleen vanwege de grote raampartijen, maar ook vanwege de honderden lampen die het plafond sieren. Vroeger werden de gezinnen in Gouda verbonden met de Lichtfabriek door de Stoomturbines die ervoor zorgden dat “thuis” de lampjes gingen branden. Nu zien we die aloude stroom terug in de geweldig ogende Lichtfabriek. Al van veraf is te zien dat het hier om een prachtige en unieke locatie gaat waar je kan eten, drinken, dansen èn trouwen

“Wij hebben geprobeerd de tijd van vroeger terug te brengen, maar dan verbonden met nu!”

HENDRIK

Al in 1910 zorgde de Lichtfabriek voor de stroomvoorziening in Gouda. Met meer dan 40 dienstjaren werkte Hendrik in de lichtfabriek en poetste elke dag vol trots de stroomturbines. Hendrik hield van tradities en het oude ambacht, zoals het branden van koffie, het bakken van brood en het fermenteren van groente.

Hendrik is dan ook het uitgangspunt van het concept in LF. Bij elke beslissing die er genomen wordt stelt men de vraag; wat zou Hendrik hiervan vinden?

Foto: Gouds Genieten

menukaart

Als je de menukaart van LF goed bekijkt zie je dat de kaart is ingedeeld in 5 ambachten; slager, visboer, poelier, banketbakker en groenteboer.

Elk moment van de dag is een goed moment om bij LF te eten en daarom hebben ze voor elk moment wat wils. Van een makkelijke/snelle maaltijd tot uitgebreid tafelen met bijpassende wijnen. Wij houden ervan! 

Foto: Gouds Genieten

Wanneer je besteld tussen 17:00 en 17:45 uur en afrekent voor 18:30 uur zijn kinderen tot en met 10 jaar gratis! Hoe dit werkt? Bij ieder besteld gerecht (voor/hoofd/na) van de volwassenkaart een zelfde gratis gerecht (voor/hoofd/na) van de kinderkaart. Fijn toch? 

Foto: Gouds Genieten

Al van veraf is te zien dat het hier om een prachtige en unieke locatie gaat

Trouwen

Zeg je JA tegen Lichtfabriek Gouda dan zeg je JA tegen een toffe, sfeervolle en stijlvolle trouwdag op een stoere locatie. De Lichtfabriek van Gouda is inmiddels een populaire plek om de mooiste dag van je leven te vieren!

Foto: Gouds Genieten
Foto: Gouds Genieten

ZAKELIJK

Van een productpresentatie, vergadering tot een salesmeeting of een afscheid van een collega. In de industriële omgeving van de lichtfabriek is het een beleving op zich. Geschikt voor grote, maar ook voor kleine gezelschappen! Je kan je auto gemakkelijk parkeren in de naastgelegen parkeergarage. Overnachten? Dat kan vlakbij in het naastgelegen Best Western hotel!

Foto: Gouds Genieten

LOCatiegegevens

www.lfgouda.nl | Hoge Gouwe 189 | 2801 LE Gouda | 

Geopend van maandag t/m zondag vanaf 11:00 uur

Gouds Genieten

Meer lezen?

Kijk dan ook even hier:
Trouwen in LF
Lentekaart
Keukenteam
Italiaanse lunch

1/5 - (1 stemmen)