Eclat de Beauté

De schoonheidssalon

Eclat de Beauté; de schoonheidssalon aan de Kattensingel in Gouda.
Een plek waar je tot rust kan komen en waar je de salon verlaat met een stralende huid en een heerlijk ontspannen gevoel.

Miryam is het gezicht achter Eclat de Beauté en we spraken haar over haar werk en haar leven in Gouda.

Voorstellen

Miryam, kan je iets over jezelf vertellen? 

Zeker! Ik ben 46, mama van Tom en getrouwd met Mark. Ik kom uit Drenthe, hier heb ik 30 jaar gewoond. Mijn man komt uit Australië en ik ontmoette hem in Nederland toen hij hier was voor zijn werk. We hebben samengewoond in Engeland en in Steenwijk en zijn uiteindelijk in Gouda terecht gekomen. Mijn man werkte destijds in Zoetermeer, dus qua afstand zochten we iets in de buurt. Na een dagje Gouda waren we enthousiast en wilden hier verder kijken. Gouda ligt tenslotte ook centraal, dat is fijn.

 

Na een dagje Gouda waren we enthousiast en wilden hier verder kijken. Gouda ligt tenslotte ook centraal, dat is fijn.

Hoe is Eclat de Beauté ontstaan?

Ik kom uit de hulpverlening maar wilde graag iets voor mezelf beginnen. Deze stap maakte ik in 2010. Eerst ben ik in 2006 gestart met de opleiding als schoonheidsspecialiste, daarna 3 jaar gewerkt in een salon in Alphen aan den Rijn. Hier heb ik veel geleerd en ervaring op gedaan.
In 2010 startte ik met mijn eigen salon en was Eclat de Beauté een feit.

Wat een mooie naam ‘Eclat de Beaute’, wat betekent het en waarom heb je voor deze naam gekozen?

Eclat de Beauté betekent ‘ Stralende schoonheid’. Ik heb heel lang nagedacht over deze naam. Ik wilde geen standaard naam, maar een stijlvolle/sierlijke naam met een mooie betekenis.

Wat wilde je bereiken met Eclat de Beaute?

Ik wilde een professionele salon. Een aparte ruimte aan huis, zonder dat mensen het gevoel hebben dat ze bij je thuis komen. Ik heb lang gezocht naar een merk, want er is namelijk zoveel op de markt. Ik wilde werken met mooie merken die ook iets te bieden hebben qua training en support. Toen ik ooit in Parijs was ontdekte ik Sothys. Dit merk is me altijd bijgebleven en sprak me direct aan. Ik werk nu 7,5 jaar met dit merk en ik vind het nog steeds prachtig. Ik sta er 100% achter.

Waarom is het werken met de producten van Sothys zo fijn?

Sothys werkt met digi esthetique. Dat is een bepaalde massage die door Sothys is ontwikkeld. Die massages bieden we aan in de uitgebreide instituut behandeling. Ik werk in deze behandeling met drukpunten, waarbij het welzijn, de ontspanning en de balans centraal staat. De producten van Sothys hebben een fijne structuur en subtiele geuren. Het is een lijn die veel te bieden heeft en innoveert. Het heeft niet voor niets verschillende awards ontvangen. Daarnaast maak ik gebruik van de cosmetica lijn Bernard Cassiere en de make-up lijn van Lookx. Alle producten zijn overigens ook te koop in mijn salon.

 

Je gebruikt sinds kort ook een nieuw product; Absolution, wat kan je daarover vertellen?

Onlangs ben ik gestart met een nieuwe cosmeticalijn in mijn salon, Absolution. Absolution is een Frans merk dat voor 99.9 % uit natuurlijke ingrediënten bestaat en gemiddeld 52% ingrediënten bevat van biologische teelt. We leven nu in een tijd dat mensen steeds bewuster gaan leven, en ook steeds bewuster met hun lichaam omgaan. Huidverzorging hoort hier ook bij. We willen weten wat we eten, waar het vandaan komt en wat het met ons doet. Zo is het ook met wat we op onze huid aanbrengen, wat zit erin, waar komt het vandaan en wat doet het met mijn lichaam?
Ik was gelijk erg enthousiast en het merk sprak me direct aan. De uitstraling van het merk, de verpakking en de hele filosofie erachter, het klopt gewoon! Ik kan nu echt zeggen dat er bij Eclat de Beauté Gouda echt voor iedereen wel iets is wat bij haar of hem past!

Absolution is een Frans merk dat voor 99.9 % uit natuurlijke ingrediënten bestaat en gemiddeld 52% ingrediënten bevat van biologische teelt.

Wat wil je je klanten laten ervaren en meegeven?

De klant staat centraal. Ik vind het belangrijk dat zij dat gevoel ook hebben. Het is namelijk veel meer dan alleen maar een behandeling geven. Je doet best wel iets bij mensen, dan is het belangrijk dat mensen zich goed bij je voelen. Ik kom uit de hulpverlening en heb een opleiding gevolgd als personal coach. Dit is mijn kracht en past bij mij als mens. Ik heb veel vaste klanten die al jaren bij me komen.

Jij bent niet zoals andere schoonheidsspecialisten

Vaak hoor ik: ‘Jij bent niet zoals andere schoonheidsspecialisten’. Ik beschouw dat maar als een compliment, haha! Ik vind het heel belangrijk dat ik kan voldoen aan de vraag en de behoefte van de klant. Als een bepaalde wens niet past binnen een van mijn behandelingen dan kijk ik of ik iets op maat kan samenstellen. Ik analyseer de huid en probeer zo goed mogelijk advies te geven. Wat heeft je huid nodig en hoe reageert je huid hierop? En vanuit daar verder gaan. Uiteindelijk wil ik natuurlijk dat de klant tevreden mijn salon verlaat en graag weer terugkomt.

Wat heb je nog meer te bieden naast je schoonheidsbehandelingen?

Ik ben opgeleid tot visagiste en geef 1:1 workshops of aan groepen.
In een tijdsbestek van 2 uur leer ik vrouwen hoe ze zichzelf opmaken op een manier dat bij ze past. Ik laat veel dingen stap-voor-stap zien, geef adviezen en vertel weetjes.

In een tijdsbestek van 2 uur leer ik vrouwen hoe ze zichzelf opmaken op een manier dat bij ze past.

Ik wil het nog even over Gouda hebben. Wat vind je zo fijn aan deze stad?

Gouda is een stad maar eigenlijk ook een groot dorp. Het heeft stadse dingetjes, grachten, en mooie oude panden. Maar het is niet een hele grote stad. Je hebt hierdoor veel makkelijker contact met anderen je leert snel mensen kennen. Dat vind ik leuk. Gouda staat open voor de leuke winkels. In de Groenendaal en aan het einde van de Kleiweg vind ik dat je een aantal leuke winkels hebt. Dat maakt de stad gezellig. Ook qua restaurants is Gouda in de lift, dat maakt onze stad leuk en aantrekkelijk.

Wat zijn je favoriete plekjes in de stad?

Bij de Koffiefabriek en bij Barista café drink ik graag een kop koffie. Met mijn gezin kom ik vaak bij Centraal. Een nieuwe leuke aanwinst in de stad vind ik COPPER, daar drink ik graag een wijntje. Qua eten zijn we dol op Kichi. Dit vinden we echt een geweldige plek!
Laatst hebben we gegeten in LF Gouda, daar hebben ze een nieuw concept; Fonduefabriek. Een goed concept, leuk en lekker!
Als we uitgebreid willen tafelen doen we dit graag bij Unique en bij de Nieuwe polderkeuken in Stolwijk. Beide top!

Wat mis je nog in Gouda?

Ondanks dat we een toeristenstad zijn heb ik weleens het gevoel dat we wat ingetogen zijn. De stad mag wat mij betreft nog meer bruisen!

Gouda is een stad maar eigenlijk ook een groot dorp.

Wat vind je een mooi stukje Gouda?

De bootjes die langs ons huis voorbij varen. En het zicht op de Sint Jan vanuit mijn woonkamer. Daar kan ik van genieten! De verborgen hofjes zoals bij het Willem Vroesenhuis en rondom het museumcafe. Daar kan je ook lekker zitten als het mooi weer is.

Gouds Genieten
LOCATIEGEGEVENS:

www.eclatdebeaute.nl | Kattensingel 16 | 2801 CA | Gouda |  06-21513505

Eclat de Beauté ligt vlak bij Q-park Bolwerk. Maar je kan ook na 18:00 uur gratis langs de Kattensingel parkeren.

4/5 - (1 stemmen)

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.