Gouda bij Kaarslicht

Kaarslicht in Gouda

Het sfeervolste evenement van Gouda, Gouda bij kaarslicht, trekt ieder jaar duizenden mensen naar onze mooie stad Gouda. Onder toeziend oog van duizenden mensen wordt de aller mooiste kerstboom ontstoken op de markt. En Gouds Genieten is daar natuurlijk bij.

Al 62 jaar wordt Gouda tijdens deze dag omgetoverd in kerstsferen.

Al 62 jaar wordt Gouda tijdens deze dag omgetoverd in kerstsferen. Een dag vol hoogtepunten in muziek, theater, cultuur en entertainment.
De gehele dag en avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Want overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er van alles te zien. In de mooie kerken van Gouda worden gratis concerten gegeven, de stad is prachtig versierd en de winkeliers en horeca zorgen voor een warm welkom.

Gouda schitterd deze avond in kaarslicht. Daarbij zijn de lampen uit en overal in het oude centrum branden kaarsen. Het hoogtepunt van de avond vindt plaats van 19:00 uur – 20:00 uur rondom het stadhuis. Hier zingen duizenden mensen met elkaar kerstliederen en de Burgemeester van Gouda leest het kerstverhaal voor. Genietend van het door kaarsen verlichte middeleeuwse stadhuis en de duizenden lampjes in de kerstboom.

62e editie 2017

TRADITIE

Gouda bij Kaarslicht is een Goudse traditie die halverwege de vorige eeuw ontstond uit een vriendschap met de Noorse zusterstad Kongsberg. Nog ieder jaar schenkt Kongsberg een grote kerstboom aan Gouda. Het aanlichten van de kerstboom op de Markt is in de loop der jaren uitgegroeid tot een feestelijke dag! Genoeg redenen om erbij te zijn deze avond!

Gouda schitterd deze avond in kaarslicht.

2017

Op vrijdag 15 december 2017 was de 62e editie van Gouda bij Kaarslicht. Vanaf het middaguur werd het steeds drukker in de stad. Er was van alles te doen in het centrum. Zo was er een gezellige Winterfair in de Sint Janskerk, een dagvullend programma in de Chocoladefabriek en kon je vanaf 22:00 uur traditiegetrouw je danspassen testen in LF Gouda tijdens SensationKaars. Veel winkels waren lang open, ook na de ceremonie.

Op straat waren verschillende zangkoren, theaterspellen en prachtige aangeklede edelvrouwen. Rond 19:00 uur verzamelde de inwoners van -en bezoekers aan Gouda – zich rondom de kerstboom. Gouds Genieten stond dit jaar vlakbij de Burgemeester en we hadden goed zicht op de kerstboom. Vanaf onze plek konden we onze volgers via Instagram en Facebook op de hoogte houden met (live)beelden.

Na de ceremonie mochten we mee het stadhuis in en genoten we van de sfeer en de honderden kaarsen die het prachtige stadhuis warm hielden. Heel bijzonder om dit van zo dichtbij mee te mogen maken.
Het Oude Stadhuys van Gouda voelde sprookjesachtig aan. We bleven tot de kaarsen uit gingen en konden nog een aantal foto’s maken. Bij deze delen we er een aantal met jullie. Al met al een mooie 62ste editie van Gouda bij Kaarslicht. We kijken uit naar volgend jaar!

Ca 500 kaarsen branden in het stadhuis van Gouda

Heel bijzonder om dit van zo dichtbij mee te mogen maken.

Gouds Genieten

5/5 - (1 stemmen)

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.