Gouda Kaasmarkt

Goudse Kaasmarkt

Eindelijk weer Goudse kaasmarkt

Vandaag was het dan zover. Onder het toeziend oog van vele mensen mochten kinderen van de Casimir school in Gouda helpen bij de opening van de Goudse Kaasmarkt, een historisch schouwspel. Een geweldige ervaring voor de kinderen, prachtig voor het publiek en natuurlijk geweldig voor de stad.

De komende periode, van 6 april tot en met 31 augustus 2017, vindt het spektakel iedere donderdagochtend plaats bij de Waag aan de Markt. Daar onderhandelen boeren met de handelaren over de prijs. En zoals het al eeuwenlang gaat, wordt de koop nog altijd met een handjeklap beklonken. De kazen worden aan- en afgevoerd op brikken en na de verkoop gewogen in de monumentale Goudse Waag. Een aanrader voor jong en oud.

Een aanrader voor jong en oud.

Activiteiten

Buiten het ochtendprogramma (10.00 uur – 12.30 uur), waar naast het verhandelen ook kaas gewogen en gemaakt wordt, zijn er nog tal van andere activiteiten, waarover jullie zich kunnen laten informeren bij VVV Gouda in de Waag.

Een echte topper is de lekkere High Cheese (van tevoren reserveren) in het museumcafé waar een aansluitend bezoek aan Museum Gouda of de Sint-Janskerk eigenlijk niet kan ontbreken. Zien we jullie binnenkort echt Gouds Genieten?

Wanneer is er weer een GOUDA KAASSTAD?

April: 6, 13, 20
Mei: 4, 11, 18
Juni: 1, 8, 15, 22, 29
Juli: 6, 13, 20, 27
Augustus: 3, 10, 17, 24, 31

(behalve op 27 april i.v.m. Koningsdag en 25 mei i.v.m. Hemelvaartsdag/Goudse Keramiekdagen)

Zien we jullie binnenkort echt Gouds Genieten?

Gouds Genieten

 

 

 

5/5 - (3 stemmen)

4 Comments

  1. Jo Mulholland

    In 1943 in Gouda geboren. In 1956 vertrokken naar Sydney. Naam was toen nog: Jopie Mul. Er staan; hangen; liggen….genoeg herinneringen aan Gouda, hier, in mijn woning, in Sydney. Je bent en blijft een ‘Kaaskop’. (Geboren met een ‘waterhoofd- ja – in Gouda!) Ben heus trots op Gouda. ‘Keep up the good work!’ 🙂 Joop (was: Mul)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.