Het Oude Stadhuys

Het stadhuis, HET STRALENDE MIDDELPUNT

Het stadhuis van Gouda, misschien wel het mooiste van Nederland. Want wie Gouda bezoekt, kan niet om dit prachtige stadhuis heen. Midden op de Markt van Gouda staat zij te stralen als vele toeristen het indrukwekkende gebouw op de foto zetten.

Het mooiste stadhuis van Nederland staat in Gouda

FUNCTIEs door de eeuwen heen

Het stadhuis werd gebouwd in 1448 en had aanvankelijk een bestuurlijke en administratieve functie. Door de jaren heen is het pand op verschillende manier gebruikt. Zo is er jarenlang rechtgesproken en fungeerde het tijden als vleeshal. De laatste jaren hield de Gemeente Gouda er tot 2012 haar raadsvergaderingen en gebruikte het pand voor officiële ontvangsten. Verder worden er ieder jaar honderen huwelijken gesloten en fungeert het stadhuis als decor van de traditionele Kaarsjesavond.

Stadhuis Gouda
Stadhuis Gouda

TEKA GROEP

In 2013 werd het prachtige gebouw eigendom van TeKa Groep. Zij organiseren er dagelijks vergaderingen, recepties en bedrijfsfeesten. Daarnaast geven vele bruidsparen elkaar in de prachtige trouwzaal van het stadhuis het ja-woord. Rik Dijkgraaf en zijn team zetten zich met veel enthousiasme in om van ieder event een succes te maken. Voor de gemeentelijke taken kun je overigens tegenwoordig terecht bij het Huis van de Stad.

Een geweldige locatie voor bruiloften en feesten!

weblijntjesman2
Zet tijdens je bezoek aan Gouda het stadhuis op haar allermooist op de foto. Daarna post je ‘m op Social Media met de hashtags #GoudsGenieten #StadhuisGouda. Benieuwd naar jullie mooie plaatjes! Overigens is het Oude Stadhuys een favoriete hotspot van Pieter!

Locatiegegevens: 
www.stadhuysgouda.nl | Markt 1 | 2801 GB | Gouda
Tel. 088 – 000 15 05

Gouds Genieten

5/5 - (2 stemmen)

3 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.