Interview Koen Hameeteman

KOEN…

…is geboren in Sri Lanka en woont sinds kort in de binnenstad van Gouda. Reizen is zijn passie en dagelijks deelt hij zijn reisfoto’s met zijn 21,3K volgers op Instagram. Lees hier het verhaal van Koen en ontdek zijn enthousiasme over Gouda en zijn liefde voor reizen. 

PERSOONLIJK 

Ik ben Koen Hameeteman, 33 jaar en geboren in Sri Lanka. Toen ik 2 weken oud was ben ik samen met mijn tweelingzus geadopteerd. Ik ben opgegroeid in Bergen op Zoom en ik heb gestudeerd in Tilburg. Daarna heb ik een lange tijd in Rotterdam gewoond. In Rotterdam heb ik gewerkt als gymleraar op een basisschool. Momenteel werk ik in de Rotterdamse horeca.

In 2012 heb ik mijn huidige vriendin Lilian ontmoet. Zij is geboren in Gouda en zodoende ben ik uiteindelijk in Gouda terecht gekomen. Op dit moment wonen we Achter de Vismarkt en kijken we vanuit onze woonkamer uit op het Stadhuis van Gouda. Samen met Lilian ben ik in 2016/2017 de wereld over gereisd. 

Samen met Lilian ben ik in 2016/2017 de wereld over gereisd.

Wat kan je over jullie wereldreis vertellen? 

Omdat ik geboren ben in Sri Lanka wilde ik graag zien waar ik vandaan kom. De planning was om te starten in Thailand en daarna door te reizen naar Myanmar, Maleisie, Sri Lanka en Indonesie. Dit hebben we allemaal gedaan en het was fantastisch!

Toen we op Bali waren besloten we om niet naar huis te gaan maar door te reizen naar Australie. Hier hebben we vrienden wonen en vanuit daar konden we opzoek gaan naar werk en een woning. We hebben veel van Australie gezien en zijn vanuit daar nog een keer naar Sri Lanka geweest. 

Toen ik een foto maakte op een strand in Australië en deze postte op Instagram werd hij direct massaal ‘geliked’ en ‘gereposted’.

Hoe is je passie voor reisfotografie ontstaan?

Toen ik een foto maakte op een strand in Australië en deze postte op Instagram werd hij direct massaal ‘geliked’ en ‘gereposted’. Onder andere door grote Instagram accounts in Australië. Omdat ik hier zo enthousiast van raakte besloot ik hier meer mee te gaan doen. Ik ben sinds dien steeds meer foto’s gaan maken en gaan delen, wat er voor heeft gezorgd dat inmiddels meer dan 21.000 mensen mijn instagram pagina volgen. 

Welke plaatsen zijn je het meest bijgebleven? 

Australie en Sri Lanka. Sri Lanka omdat ik daar geboren ben. In Australië hebben we zoveel mooie mensen leren kennen. We zijn heel gastvrij ontvangen en we hebben veel vrienden gemaakt. Het land is zo bizar groot en er zijn zoveel mooie plekken. Te veel om op te noemen, eigenlijk.

Het land is zo bizar groot en er zijn zoveel mooie plekken

Welke landen staan er nog op je wishlist? 

Costa Rica! Daar gaan we misschien in september heen. Al bestaat er ook een kans dat we weer terug gaan naar Azië en daar de plekken gaan ontdekken die we nog niet gezien hebben. 

Welke fotospullen neem je allemaal mee op reis? 

De foto’s die ik maak zijn meestal gemaakt met mijn Iphone X, GoPro of drone. Dus die gaan altijd mee. Mijn vriendin heeft een spiegelreflex camera, daar maken we ook foto’s mee! 

Wat zou je graag nog willen bereiken met je reisfotografie? 

Ik ben nu bezig een website te maken, maar eigenlijk hoop ik ooit ook nog voor een reisbureau te werken. Het lijkt me super leuk om mijn tips en ervaringen te delen en eventuele reizen voor anderen samen te stellen!  

GOUDA 

Wat maakt Gouda volgens jou zo leuk? 

De straatjes in Gouda vind ik leuk. De mensen zijn in mijn optiek vriendelijk en open. Ook hebben we hele fijn buren. Dat miste ik in Rotterdam wel. Daar zijn de mensen veel meer op zichzelf en gesloten. 

Wat zijn je favoriete plekken en welke plekken zou je graag nog willen ontdekken? 

De Markt is mijn favoriete plek. Daar kom ik graag bij de Zalm of Gewoon Gouds. Bij Curcuma drink ik graag een kop koffie en het is een fijne flek werkplek. 

De surfplas is een ideale plek om met de drone te vliegen. Ik ben nog nooit in de Chocolade Fabriek en LF gouda geweest. Daar hoop ik gauw eens heen te gaan! 

Wat mis je in Gouda?

Een grotere supermarkt in de binnenstad. En ik mis iets gezelligs in de avond voor 25+. Zeker voor een stad waar meer dan 70.000 mensen wonen vind ik dat er maar weinig is qua uitgaan. Je hebt natuurlijk de borrels bij de zalm Zalm en Swing, maar daarnaast is er niet veel meer. 

Parkeren in de binnenstad vind ik een ramp. Als ik avonds thuis kom is er vaak nergens een parkeerplek te vinden.

ik mis iets gezelligs in de avond voor 25+

Wat is het meest fotogenieke plekje in Gouda volgens jou?

De huizen langs de grachten vind ik altijd heel fotogeniek. En de Markt is een ideale plek om met de drone te vliegen. Vanaf mijn eigen dakterras zie ik een deel van de kerk, de Markt en de Sint Jan. Dat blijft ook prachtig! 

Volg Koen via Instagram: Koenhameetegram

Gouds Genieten

5/5 - (1 stemmen)

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.