Interview Marielle

Vandaag maken we kennis met..

Marielle Overeijnder. Ik woon sinds een jaar of 6/7 in de binnenstad van Gouda en ben opgegroeid in Moordrecht. Sinds 2 jaar woon ik in een steegje in een van de leukste straten van de stad. Ik woon hier met mijn vriend en 2 dochters. Sinds kort gaat mijn oudste dochter naar school in Bloemendaal, naar de Carrousel. Niet het meest praktisch maar voor ons de school die het best bij ons past. Omdat ik bezig ben met een studie ben ik veel te vinden in de Chocoladefabriek, om rustig te kunnen studeren met een lekker kopje koffie er bij. Omdat we zo dicht bij alle winkels en restaurantjes wonen zijn we hier eigenlijk heel veel te vinden. Bijna elke dag drinken we wel ergens koffie en doen we gezellig boodschappen in de stad. We hebben onze vaste winkels waar we veel komen, zoals brood halen bij Bakkerij de Vlaam.

Wat maakt Gouda voor jou zo bijzonder?

De laatste jaren wordt er steeds meer georganiseerd en geïnvesteerd in Gouda. Vooral door ondernemers zelf. Er komen steeds meer evenementen, leuke nieuwe koffietentjes en concept stores bijvoorbeeld.

Waar drink jij graag je kop koffie of thee?

Met kinderen vind ik Kruim in de Chocoladefabriek heel fijn. Veel ruimte om te spelen en goed te combineren met boeken lenen bij de bibliotheek. Ondanks de grootte is de ambiance heel goed. De koffie is er heerlijk, ik bestel het liefst een cappuccino of chai latte met een shot espresso er in.

Wat is je favoriete eet locatie?

Bij Ons is wel een van mijn favoriete restaurants. In de zomer kun je heerlijk koel in de steeg eten, wat echt heel sfeervol is. In de winter zit je boven het gezelligst. Een aanrader is om het voorgerecht ‘Bij Ons’ te kiezen, dan krijg je een proeverij van alle voorgerechten van de kaart. Als dessert is de ‘Death by chocolate’ echt heel erg goed. Voor een goede prijs, ik dacht €29,95, kun je ook voor een menu kiezen. Sowieso vind ik de prijs/kwaliteit hier erg goed!

Waar winkel je het liefst?

Ik slaag in Gouda echt altijd bij Karakter. Dit zit op de Lange Groenendaal, net verhuisd, in een super mooi pand en ze verkopen duurzame kleding, tassen, schoenen en accesoires. Dit klinkt een beetje stoffig, maar dat is het zeker niet. Ze verkopen er merken als Miss Green, Elvine, Wunderwerk en ook bekendere merken zoals Kuyitchi en Rains. Wat ik het aller leukst vind is het persoonlijke van de winkel. Nienke weet vaak precies wat ik in mijn kledingkast heb hangen en waarmee ik dat zou kunnen combineren. Vaak hoef ik zelf nieteens op zoek te gaan maar pikt ze zo de leukste dingen er voor me uit. Ik kom er al een paar jaar en heb echt nog nooit een miskoop gedaan. Daarnaast is de sfeer in de winkel erg relaxt en is het fijn om er te zijn.

Waar kan je volgens jou de beste feestjes vieren / borrels drinken?

Als ik ergens een borrel ga drinken is dat meestal bij Kamphuizen. Laagdrempelig, relaxte sfeer, leuke plek aan de visbanken. Ook kun je hier lekker eten!

Wat kan je iemand die een dagje Gouda bezoekt adviseren en/of
aanbevelen?

Sla de Markt over en loop naar de Groenendaal met daarin Karakter, Kersvers, Hebikvia om daar te shoppen. Bij Kervers zit ook een grote collectie van de Verhalenwinkel, de meest bijzondere kinderboeken vind je daar. Lekkere hapjes kun je halen bij Adriatika, net als lekkere broodjes of juist even zitten en lunchen bij Juuls, een lunchcafe waarin mensen met een verstandelijke beperking werken. Snuffelen en blij worden van de winkel van Juffrouw Saartje in de Stoofsteeg en kinderkleren kopen bij Onze Nieuwe Winkel.

Wat ook gewoon heel leuk is, is om een wandeling te maken door de oude straatjes, Achter de Sint-Janskerk, door de steegjes en gluren in de binnentuinen enz. Gouda heeft heel veel mooie, bijzondere straatjes en huizen, als je er de tijd voor neemt zie je zo veel moois!

Wat zie jij graag veranderd in de binnenstad?

Ik ben fan van Dille&Kamille dus zou dat wel heel erg leuk vinden als nieuwe winkel in de binnenstad. Maar ook de komst van juist kleinere winkels vind ik heel erg leuk. Verder mis ik wat kinderwinkels, kinderkleding en schoenen en cadeauwinkels met originele collecties.

Wat is jouw mooiste MustSee in Gouda?

Als Goudse bezienswaardigheid is de Sint-Jans kerk denk ik wel echt mijn nummer 1. De glas-in loodramen zijn heel bijzonder en indrukwekkend. Als je naar Gouda komt zou de kerk bezoeken wel een van mijn tips zijn!

Naar welke plek ga je graag heen met je kinderen en waarom?

Naast het Groenhovenbad ligt een super mooie, grote natuurspeeltuin. Voor mijn kinderen de perfecte plek om te kunnen spelen. Vanuit de binnenstad toch even fietsen, maar het zeker waard.

Welk evenement in Gouda is je favoriet?

De nieuwe opzet van Gouda Culinair vond ik vorig jaar erg geslaagd. Perfecte plek op Goudasfalt en goed georganiseerd allemaal.

Wat is volgens jou het leukste/mooiste straatje van Gouda?

Om te winkelen vind ik de Groenendaal het leukste straatje van Gouda.

Laat in 1 zin aan ons weten waarom Gouda een bezoek waard is!

Gouda ontwikkelt zich tot een hele gezellige, middelgrote stad waarbij bewoners en ondernemers zich samen inzetten om zo fijn mogelijk te leven en beleven.

Gouds Genieten

Rate this post

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.