Interview Hesse-Anne

Hesse-Anne

In februari 2018 opende Hesse-Anne haar zaak Miss Nice Banana aan de Zeugstraat in Gouda. Deze heerlijke vegan hotspot is nu al niet meer weg te denken uit onze stad. We vroegen Hesse-Anne iets over haarzelf te vertellen en hoe Miss Nice Banana is begonnen. Je leest het hier!

Ik ben 28 jaar, opgegroeid in Houten en ik heb een lange tijd in Arnhem gewoond. Ik heb aan de mode vakopleiding gestudeerd in Arnhem en een fotografie opleiding gevolgd in Amsterdam. Drie jaar lang heb ik als fashion & beauty fotografe gewerkt. Ik maakte lookbooks en portfolio foto’s voor modellen. Toen het fotografie wereldje niet meer bij me bleek te passen wilde ik een nieuwe frisse start ergens anders maken. Tijd voor iets nieuws! Ik paste langzaam mijn levenstijl aan en werd op een gegeven moment veganistisch.

Tijd voor iets nieuws!

We zochten een woning ergens tussen Utrecht en Den Haag en vonden uiteindelijk dit fijne pand aan de Zeugstraat in Gouda. Hier woon ik nu samen met mijn vriend Gianno en mijn twee vogels (Coco & Party) boven mijn winkel Miss Nice Banana.

Je vertelt dat je veganisch bent geworden, hoe dat zo?

Het is uiteindelijk een proces geweest van jaren om mijn levensstijl te veranderen. Vanwege mijn huidproblemen en alergieen ben ik anders gaan eten. Ik wilde plantaardig gaan eten zonder bewerkte producten. In het begin wist ik niet goed wat ik allemaal als veganist kon eten.

Ik denk dat ik wel 4 trossen bananen per dag at..

Ik had het gevoel niks meer te kunnen eten, dus at ik veel bananen. Banaan als ontbijt, bananen tijdens de lunch en bij het avondeten. Ik denk dat ik wel 4 trossen bananen per dag at, haha!

Hoe is Miss Nice Banana onstaan?

Ik werd langzamerhand steeds creatiever in het maken van lekker eten. Ik wilde graag andere mensen laten ervaren dat lekker eten ook goed voor je kan zijn! Dat is de insteek geweest van dit alles. En omdat de banaan mij gered heeft, om het maar zo te zeggen, wilde ik dit verwerken in de naam van mijn winkel en in mijn recepten. Ik heb een businessplan geschreven en binnen 3 maanden was Miss Nice Banana een feit! Ik heb 6 weken geklust met mijn vader en we hebben alles dan ook zelf gedaan. Hoe geweldig is het om zoiets met je dochter te mogen doen? Toen ik eenmaal open was ging alles gelijk als een speer. Soms denk ik weleens, waar ben ik aan begonnen!? Er komen hier veel dankbare mensen en dat doet mij heel veel. Voor die mensen doe ik het ook.

We begonnen als smoothie- en sappenbar. Maar ik kreeg meer vraag naar eten. Dus zodoende ben ik me meer gaan focussen op het maken van eten. Wat ik ook doe of welke kant ik ook op ga, ik zorg altijd dat ik dichtbij mezelf blijf!

En over 5 jaar…?

We zijn heel erg van het aannemen wat ons gegeven wordt. We zijn heel dankbaar dat we dit nu hebben. Uitbreiden zien we ook zitten. Als het goed voelt en er komt iets moois op ons pad, dan pakken we dat aan! Ik werk nu alleen, maar af en toe krijg ik hulp van mijn vriend. Daarnaast werken Sarah en Ayla op de momenten dat we hun nodig hebben. En we hebben een afwasser (Jered) op zaterdag.

Ik vind je zo’n positieve, energieke vrouw, hoe hou je dat vol in je drukke bestaan?

De winkel is best hektisch. Inkopen doen, maaltijden maken, klanten bedienen. Ik maak lange dagen. Ik mediteer en geef mezelf iedere dag een pep-talk. De dag positief beginnen, vieren dat er een nieuwe dag is. “Hello day, today is a good day” En dan lekker knallen in de winkel!

Hello day, today is a good day

Daarnaast doe ik samen met mijn vriend salsadansen. Bachta (latin) en Kizomba (Portugees) om precies te zijn. Ik nam ooit lessen in Arnhem en daar bleek ik goed in te zijn. Samen met mijn vriend ga ik naar dansevenementen in Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam.

Hoe vind je het leven hier in Gouda tot nu toe?

Gouda is veel rustiger en kleiner ten opzichte van Arnhem. Maar Gouda vind ik heel mooi! Er zijn leuke evenementen en er worden leuke dingen georganiseerd als het mooi weer is. In het begin mistte ik wel een beetje de natuur. Maar we zijn gaan rondwandelen en rijden en hebben al wat mooie groene plekken ontdekt! Gouda ligt natuurlijk ook midden in het groene hart!

Lees hier het item over Miss Nice Banana!

Gouds Genieten

4.2/5 - (4 stemmen)

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.