Interview Jacqueline

Vandaag maken we kennis met…

…Jacqueline Hoogendijk (39), geboren en getogen in Gouda. Samen met haar grote liefdes Robert, Maxx en Damian woont zij in de binnenstad van Gouda.

weblijnjaccol1
Jacqueline Hoogendijk

Maar zelfs als ik de sterren van de hemel sta te schminken in Los Angeles verlang ik zo snel mogelijk terug naar Gouda waar ik weer heerlijk op mijn fiets door de binnenstad kan rijden en samen met mijn zoon een reuze stroopwafel kan kopen.”

“Ik ben geboren op een woonboot en heb daarna in verschillende huizen in de binnenstad gewoond. Ik heb op de Westerschool gezeten en mijn middelbare schooltijd doorgebracht op de Johannes Calvijnsschool. Na school heb ik 9 jaar in het kappersvak gewerkt en een 4 jarige studie gevolgd in Hilversum voor Grimeur. Op dit moment werk ik als make-up artist bij mijn eigen bedrijf, GeenBluf.nl 

Ik verlaat Gouda bijna iedere dag. Maar zelfs als ik de sterren van de hemel sta te schminken in Los Angeles verlang ik zo snel mogelijk terug naar Gouda waar ik weer heerlijk op mijn fiets door de binnenstad kan rijden en samen met mijn zoon een reuze stroopwafel kan kopen.

Wat maakt Gouda voor jou zo bijzonder?

“Wat ik heel bijzonder vind aan Gouda is de combinatie van verschillende elementen. De mooie grachten, de karakteristieke panden, de rust en de positieve mensen. Ik werk veel buiten Gouda en kom op plekken waar het hysterisch en hectisch is en waar mensen onbeschoft kunnen reageren op normale situaties. Wanneer ik terug ben in Gouda waardeer ik juist het knusse en het kleinschalige. De mensen die ik in Gouda ken zijn relaxt, vrolijk en enthousiast, daar hou ik van!

Waar drink jij graag je kop koffie of thee?

Kruim is een van mijn favoriete plekken om naartoe te gaan. Daar drink ik vaak de ‘Caramel Dream’. Dat is zó ongelooflijk lekker! Ik drink normaal geen koffie maar met deze maak je me enorm blij.

De Chocoladefabriek, waar Kruim onderdeel van is, is omgetoverd tot het leukste plekje van Gouda. De hele entourage, de leuke eigenaren, de sfeer. Ik vind het er geweldig. Bovendien kan mijn zoontje er lekker spelen en ik snuif gelijk wat papier geuren op uit de bibliotheek. Met mijn liefde voor papier voel ik me hier het meeste thuis.”

Kruim is een van mijn favoriete plekken om naartoe te gaan. Daar drink ik vaak de ‘Caramel Dream’. Dat is zó ongelooflijk lekker!

weblijnjaccol

Wat is je favoriete eet locatie?

Delizi’ is een leuke aanwinst in Gouda. Als je daar bent heb je het gevoel even helemaal weg te zijn uit eigen stad. Het Italiaans sprekend personeel geeft een extra tintje van de sfeer. Ik heb als ik daar ben altijd een vakantiegevoel. De ravioli met truffel is niet normaal lekker! Die zou ik iedere dag wel kunnen eten. Mijn zoon vind de pizza Margaritha het aller lekkerste.”

Waar winkel je het liefst?

Karakter in de Lange Groenendaal! Duurzame mode en ze verkopen er ook andere leuke spulletjes.

Ik vind het een prachtige winkel met veel te gekke items. En je wordt er altijd goed geholpen. Wat ik trouwens nu aan heb, het groen zwart-geruite vest, komt daar ook vandaan! Ook haal ik weleens mijn kleding bij Mitch of bij de Anna van Toor.”

Waar borrel je of vier je feest?

“Brasserie de Zalm! Dit is vooral omdat ik er al zolang kom. Ik ken daar iedereen en het is altijd gezellig. De wijn is heerlijk. Phoeh, hoeveel wijntjes heb ik daar gedronken? Ontelbaar! De tip die ik kan geven is de Friday Afternoon Drink. Dan staat de hele Zalm op zijn kop!

wat moeten we in Gouda echt gaan zien?

“Eerst even een wandeling maken door de binnenstad, want er is zoveel om te zien!

En vergeet dan niet door de Groenendaal te lopen voor de leuke winkeltjes zoals KersVers (voor ieder wat wils) en lekkere hapjes bij Adriatika. De lekkerste stroopwafels haal je bij bakkerij van den Berg. En loop vooral ook even langs de Tafelvan10 om het perfecte woonitem te scoren.”

Wat zie jij graag veranderd in de binnenstad?

“Ik zou heel graag een sap-bar willen in Gouda. Met van die breakfast bowls en lekkere smooties. Wat ik ook mis zijn gezonde take-away broodjes. Dit kan wat mij betreft in 1 leuke bar, ergens aan de Markt.”

Wat is jouw mooiste MustSee in Gouda?

“Klinkt misschien saai, maar het stadhuis natuurlijk. Die moet je gezien hebben. Ik vind de architectuur zo mooi! Iedere dag als ik er voorbij fiets wordt ik er vrolijk van. Een rustgevend punt in Gouda, zo mooi. Zeker in de winter als het stadhuis helemaal verlicht is. Heel sfeervol.”

Naar welke plek ga je met Maxx en waarom?

“Naar Kruim en naar het Houtmansplantsoen om lekker te wandelen en te spelen. En er is ook heel vaak wat leuks te doen in het park, zoals muziek optredens en leuke markten. Vooral in de zomer worden er leuke evenementen georganiseerd.”

Welk evenement in Gouda is je favoriet?

“Het culifeest in Gouda! Sinds afgelopen jaar voor het eerst op Goudasfalt. Een gave locatie met industriële uitstraling. Vooral het overvaren met het pontje naar de ingang van het terrein was een extra leuke beleving.

Het concept dat je overal wat kan proeven bij verschillende restaurants vind ik erg leuk. Je kan op 1 locatie allemaal verschillende restaurantjes ontdekken. Geef mij een lekker drankje en hapje en ik ben helemaal in m’n element!”

En het leukste/mooiste straatje van Gouda?

“Ik vind de Turfmarkt een hele mooie, sfeervolle straat/gracht. Vooral zomers wanneer de bloemen in bloei staan.”

Waarom MOETEN WE GOUDA bezoeken!

“Lees het interview nog maar eens door ;).”

Ik zou heel graag een sap-bar willen in Gouda. Met van die breakfast bowls en lekkere smooties.

 

weblijntjesjac2

Gouds Genieten

4.6/5 - (62 stemmen)

4 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.