Interview Miranda

Vandaag maken we kennis met…

Hallo, mijn naam is Miranda Vergunst en ben geboren en getogen in Gouda. Wonende in Bloemendaal met mijn twee kinderen Sem van 12 en Ty van 10 jaar. Zelf kom ik uit een super gezellig gezin van 5 , mijn lieve vader Cor en mijn lieve moeder Pia, mijn oudste zus Sandra en de middelste zus is Corina en ik ben de benjamin. Tot mijn elfde jaar woonde ik in de korte akkeren en zat op de westerschool op school. We verhuisde naar Bloemendaal , maar wilde heel graag groep 8 op de Westerschool afmaken dus dat werd elke dag fietsen naar de korte akkeren. Daar heb ik nog steeds twee vriendinnen aan overgehouden, Jacqueline en Marina, die ik dus al meer dan 30 jaar ken, en die trouwens ook nog steeds in Gouda wonen.

Wat maakt gouda voor jou zo bijzonder?

Naast dat ik in Gouda woon, werk ik ook in Gouda, ik ben 20 jaar geleden met mijn eigen schoonheidssalon gestart “ Salon Miranda” gevestigd boven de Douglas. Ik stap dus lekker op mijn fietsje en ga naar mijn werk. Altijd frisse lucht voor en na mijn werk. Elke dag als ik naar mijn werk fiets dan kom ik langs het huis van mijn ouders. Af en toe zie ik nog een glimp van mijn vader of moeder, hoe fijn is dat! Dat maakt het ook best bijzonder dat ik eigenlijk alles en iedereen in de buurt heb. Vrienden, familie en werk. Hoe fijn is het als ik op de fiets naar mijn werk kan gaan, de kinderen uit school kan halen of naar de stad kan gaan of een theeafspraakje of een borrel. Heerlijk!

Op Welke plek kom je graag?

Er zijn verschillende plekken in Gouda waar ik graag thee drink met vriendinnen, (thee omdat ik geen koffie drink ) dat is de Koffiefabriek bij de marktpassage , heerlijke soorten thee en heerlijke lunch, ik zit wel graag links in de hoek op de bank. Ook Doppio is erg leuk om heen te gaan, de bediening is erg aardig en ze vertellen altijd heel enthousiast over iets nieuws. Brownies en Downies is een fijne plek om te zitten, een heel gezellige sfeer en superleuk ingericht en het eten of drinken wordt leuk gepresenteerd. Bij Kruim kan je je lunch ideaal combineren met het halen van boeken bij de bieb. Mijn favoriet daar is de clubsandwich kip.
Museumcafe Gouda heeft een prachtige tuin en is fantastisch om hier met mooi weer buiten te zitten met bijvoorbeeld een high tea of high wine.

Wat is je favoriete eetlocatie?

Waar kan je in Gouda niet leuk zitten en lekker eten?! Er zijn ontzettend veel locaties in Gouda waar je heerlijk kunt eten. Ik kan er een paar aanbevelen!
Vidocq; een nostalgisch bruin café met een Franse keuken. De entrecote Café de Parijs is verrukkelijk!  Ook heb je het Mexicaans eetcafé Xochimilco op de Markt; de lekkerste Tortilla’s enchilada’s, Taco’s en Burrito’s haal je daar en niet te vergeten de sissende pannetjes of Fajita’s.
Ook bij Koeien en Kaas kan je lekker eten en is een sfeervolle locatie achter de Waag. Als ik na een lange dag werken geen zin heb om eten te koken haal ik weleens eten bij Wok Amor of bij Kichi voor heerlijke sushi.

In welke winkels kom je graag?

Er zijn de laatste jaren nogal wat winkels weggegaan maar gelukkig komen er steeds weer winkels voor terug. Ik werk in het centrum dus ja, het is erg makkelijk om iets te halen of om lekker in winkels te snuffelen naar wat leuk. Bij de WE en de Coolcat koop ik graag leuke kinderkleding voor mijn jongens. Als ik voor mezelf snuffel kom ik graag bij O’moda, daar hebben ze teveel leuke hippe schoenen, en bij Lady Sting vind ik ook vaak wat leuks.

Wat mij opvalt is dat er steeds meer leuke woonaccessoires winkels komen in Gouda. Zo heb je De Tafel van 10, een fantastische woonwinkel in de Sint Anthoniestraat, en ook HALLO in de wijdstraat. George-Hill in de Lange Groenendaal verkoopt steigerhouten meubelen. HebikVIA is een super leuke concept store waar creatieve mensen hun mooie spullen verkopen.

Waar kun je volgens jou het beste feestjes vieren/borrels drinken?

Een terugkerend evenement is FAD in de Zalm, de eerst vrijdag van de maand kan je gezellig daar heen. Ik kom daar altijd veel bekende mensen tegen en dat maakt het nog gezelliger. Ook in de Lichtfabriek organiseert verschillende dansavonden/ evenementen, ik ben hier zelf nog niet geweest maar is iets waar ik binnenkort een dansje ga wagen.

Wat kan je iemand die een dagje gouda bezoekt adviseren?

Wat je zeker gezien moet hebben is de Goudse Waag met daarin het Kaasmuseum, op de Markt. Ook de Kaasmarkten op donderdag in de zomermaanden zijn aan te bevelen.
Breng vooral ook een bezoek aan Museum Gouda, hier kan je een imposante collectie van hedendaagse kunst bekijken en nog veel meer! En als je dan toch in de Goudse cultuur-flow zit breng dan ook even een bezoekje aan het Verzetsmuseum. Lekker wandelen door Gouda en genieten van de mooie grachten, het stadhuis en de mooie Sint-janskerk. Allemaal mustsee’s!

Welk evenement in Gouda is je favoriet?

Wat erg leuk is dat de laatste jaren steeds meer evenementen worden georganiseerd. Valentijn komt er bijna aan en op zaterdag 11 februari krijgen mensen / kinderen al een voorschot op Valentijnsdag met leuke activiteiten, een samenwerking van de ondernemers binnenstad en culturele instellingen. O.a. trouwen voor 1 dag, een Geheime liefdesroute in het Oude Stadhuys op de markt en het Stadhuis is vanouds weer roze aangelicht. In december houd ik nog steeds van het Sinterklaas evenement! Heel de dag superleuke activiteiten voor alle kinderen. Een super gezellige dag om in het centrum rond te lopen.

Gouda is een stad met stijl met historische bezienswaardigheden en mooie grachten .

 

4.7/5 - (4 stemmen)

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.