De Kleischuur

Over klei, plateel en Engeland

Net iets buiten het centrum aan de vest 2 bevindt zich sinds 2014 het restaurant “de Kleischuur”. Het restaurant dankt zijn naam aan de schuur waar het zich in bevind. Vroeger werd daar klei opgeslagen die per boot vanuit Engeland werd aangevoerd voor de Plateel Fabriek Zuid Holland.

EEN LICHTE, SFEERVOLLE PLEK AAN HET WATER WAAR JE HEERLIJK TOT RUST KAN KOMEN.

De uitbater Marleen Swagemakers en haar team gebruiken eerlijke en locale seizoensproducten en hebben de missie om gasten in een informele sfeer en met persoonlijke aandacht te laten genieten van pure smaken en gerechten van het seizoen. Daarbij houden ze rekening met dierenwelzijn, de natuur, het milieu en de mens achter de producties.Alles is met liefde, respect en aandacht bereid en dat proef je terug in de gerechten!

Oprechte liefde voor het vak

Die liefde voor het vak zie je bij “De kleischuur” eigenlijk overal in terug. Van de sfeervolle inrichting tot het vriendelijke personeel, en van de eerlijkheid van de gerechten tot het gevoel van thuiskomen. Het is kortom een heerlijke plek. “De Kleischuur” is een duidelijke aanrader. Drink hier een kop koffie in één van de hangstoelen buiten aan het water, of start je dag met een heerlijk onbijtje bij de houtkachel.

Kinder High-tea

Drink hier een kop koffie in één van de hangstoelen buiten aan het water, of start je dag met een heerlijk onbijtje bij de houtkachel.

Ontbijtje a la Kleischuur

Let’s celebrate!

Heb je iets te vieren? Een feestje, lang gedekte tafels tijdens een huwelijks diner of een kinderverjaardag? Het kan allemaal!

Dineren aan lange, mooi gedekte tafels tijdens je huwelijk of kom je lekker genieten aan het water tijdens een gezellig feest, borrel of receptie? Bespreek alle mogelijkheden met Marleen, samen maken jullie er vast iets geslaagds van!

Lekker buiten vertoeven

Het team

WISTEN JULLIE DAT?

De Kleischuur is samen met Curcuma, de Natuurwinkel en Pomms’ een samenwerking aangegaan om biologisch eten ook bij bezoekers van Gouda onder de aandacht te brengen.

De Kleischuur was 1 van de eerste horecagelegenheden die qua toegankelijkheid geheel aan de eisen voldoet. Daarnaast ligt de Kleischuur vlakbij Q-park Bolwerk en is een mooi begin of afsluiting van een dagje Gouda.

Locatiegegevens: 

www.dekleischuur.nl | Vest 2 | 2801 VC | Gouda | Tel 06 294 278 92

Woensdag tot en met zondag: 10.00 – 22.00 uur

 

Rate this post

7 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.