Kruim

Het hart van de fabriek

De bibliotheek van Gouda is bijzonder. Behalve dat de Goudse stadsbibliotheek namelijk onlangs tot beste van Nederland werd bekroond, herbergt de oude chocoladeverwerkingsfabriek ook nog Kruim – eten & drinken, het Streekarchief Midden-Holland en Drukkerswerkplaats. En het fantastische Kruim is het hart van de fabriek.

Kruim; het laatste ingrediënt dat je toevoegt om een gerecht compleet te maken’!

Direct bij binnenkomst wordt je aangetrokken door de vele tafeltjes, een wand met heerlijk handgemaakt brood en een vitrine vol met zoete lekkernijen. Het grootste deel van het assortiment maken ze zelf. Zo hebben ze heerlijke chocolade brownies, boterkoek met een vleugje citroen, kokoskersenplakken en citroenplaten.

Terwijl vlak bij de draaideur gretig gebruik wordt gemaakt van een aantal werkplekken, onder het genot van een goede bak koffie, zitten dichter bij de vitrines mensen een tijdschrift te lezen van de bladenwand van de bieb. Ook kinderen kunnen vrijuit de bieb ontdekken, terwijl de ouders even lekker genieten van wat lekkers.

Eigenlijk is Kruim niet onder één noemer te vangen. Het is een combinatie van espressobar, lunchroom, eetwinkel, aperitief lokaal en restaurant. Daarbij kun je er ook heerlijk eten meenemen voor thuis. Even opwarmen thuis en je bezoek zal je zeker feliciteren met je kookkunsten.

Eigenlijk is Kruim niet onder één noemer te vangen; een combinatie van espressobar, lunchroom, eetwinkel, aperitief lokaal en restaurant.

Speciaal en exclusief door Kruim geïmporteerde olijfolie uit Andalusië, Spanje.
Er worden regelmatig evenementen georganiseerd in de Chocoladefabriek.

 

Lees hier ook ons item over TUINFEST, de Chocoladefabriek en de KoffiefabriekGouds Genieten

LOCATIEGEGEVENS:
www.kruimgouda.nl | Klein Amerika 20 | 2806 CA Gouda | 0182-590160
Kruim is iedere dag geopend van 09.00 tot 21.00 uur

Rate this post

11 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.