Licht Fabriek Gouda (LF)

En toen was er licht

In 1910 verzorgden de Gemeentelijke Lichtfabrieken Gouda de stroomvoorziening van Gouda en omgeving. Toen werd licht voornamelijk gebruikt voor verlichting boven de gezellige keukentafels. Nu zien we die aloude stroom terug in de geweldig ogende Licht Fabriek. Al van ver af is te zien dat het hier om een prachtige en unieke locatie gaat waar je kan eten, drinken en dansen.

LF is doorvlochten van mooie verhalen van een oud werknemer Hendrik, en dat zie je dan ook in alle delen van het restaurant terug. Dat gevoel van echtheid dat Hendrik uitstraalt zie je In het interieur terugkomen; prachtig hout en leer en een waar spektakel aan lampen sieren het plafond. Hier zijn mensen met goede smaak aan het werk geweest.

Al van ver af is te zien dat het hier om een prachtige en unieke locatie gaat

Italiaanse lunch

De kaart van LF veranderd regelmatig en tegenwoordig is de lunchkaart vooral Italiaans. Juist bij deze gerechten komt het “eerlijke” van de keuken perfect terug. Natuurlijk zijn we van Gouds Genieten even gaan proeven en we raden je die lunch zeker aan. Benieuwd? Kijk dan even hier!

Nieuwe leuke dingen

Daarnaast blijft LF innoveren. Het is inmiddels een trouwlocatie waar je vanaf de museumtuin heen kan varen en in de zomer werd een heerlijk strandje aangebracht aan de gracht waar in een ontspannen sfeer een eigen pizza in een eigen oventje kon worden gebakken. En tussen dat alles door is er plek voor feesten, vergaderingen en bruiloften. Wat men bij LF ook verzint of organiseert, het is altijd een belevenis.

Alles om de hoek

LF is ideaal gelegen aan de rand van het centrum met een parkeergarage op 2 minuten lopen en het Best Western deelt de voorstoep. Voor een bedrijfsfeestje, bruiloft of vergadering leent deze locatie zich dan ook heel goed. Overigens is het de favoriet van Miryam en Miranda.

Locatiegegevens:

www.lfgouda.nl | Hoge Gouwe 189 | 2801 LE Gouda | Goed aan te wandelen vanuit Q-park Bolwerk.

Geopend van maandag t/m zondag vanaf 11:00 uur