Museum Voorlinden

Gouds Genieten Tips

Dicht bij Gouda valt natuurlijk heel veel te beleven. Gouda is dan ook de centrale plek voor leuke uitjes in de regio en in heel Nederland. Daarom beschrijven we hier Museum Voorlinden, een uitje dat op 35 minuten (35 km) van Best Western Gouda ligt.

Een ontdekking

Op een krap half uurtje van Gouda ontdekte ik onlangs via Liselotte dit nieuwe museum. In 2013 is men begonnen met de bouw van een prachtig gebouw met veel glas en natuursteen op landgoed Voorlinden aan de rand van Wassenaar. Bij het moderne gebouw waar de exposities plaats vinden staat ook een landhuis, een rijksmonument uit 1912, waar het museumrestaurant is gevestigd.

Fantastisch

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen, ik vind dit museum fantastisch. Behalve als je van fotograferen houdt is er een veelheid aan kunst te zien, waarbij je eigenlijk niet anders kan dan onder de indruk zijn. Toen ik er was, was er naast de openingstentoonstelling onder de naam “Blue Moon”, een tijdelijke expositie van de  Engelse kunstenaar Martin Creed. Creed heeft, zo blijkt uit vrijwel al zijn werken, moeite alles in zijn hoofd op een rijtje te zetten. Om die reden doet hij dat dan maar in zijn werken en de resultaten zijn verbluffend.

Daarbij is het wel de kunst dat je op de terugweg geen ei, bal, cactus of aangevreten appel in de auto vind. Het is natuurlijk wel verleidelijk.

De kunst die je niet ziet

Maar voor iemand die heel graag fotografeert valt er nog veel meer te genieten dan van de werken alleen. Het museum is op een prachtige manier “licht” doordat er een slimme manier is bedacht om alleen het Noorderlicht door te laten. Samen met de lichte muren en mooie materialen is het dan ook een feest om foto’s te maken.

Een kunstparadijs voor groot en klein

Museum Voorlinden is een plek waar de kunst een prachtige plek heeft, maar waar je nooit het gevoel hebt dat je op moet passen ergens tegenaan te lopen. Dat ontspannen karakter van het museum maakt het ook geweldig als uitje voor het hele gezin. Ook kleinere kinderen, vanaf een jaar of 5, kunnen prima tussen de werken kuieren, zonder dat je elke seconde op moet passen dat ze ergens tegenaan staan. Welk kind loopt niet graag een keer in een enorme ballenbak waar de ballen enorme ballonnen zijn. Daarbij is het wel de kunst dat je op de terugweg geen ei, bal, cactus of aangevreten appel in de auto vind. Het is natuurlijk wel verleidelijk.

Nooit uitgekeken

Museum Voorlinden is een aanrader! Doordat we weten dat er ook tijdelijke exposities zijn weten we nu al dat we nog een keer terug gaan. Natuurlijk blijft het zwembad waar je in kunt staan zonder nat te worden of het zonnende reuzenkoppel geweldig en blijvend, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook nieuwe exposities hier een geweldige plek vinden. En aan het eind van de dag is het heerlijk om nog een heerlijk hapje te eten in het museumrestaurant. En als ik dan een beetje kritisch mag zijn, dan is het op het restaurant in het naastgelegen landhuis. Het eten is heerlijk, maar de styling van het interieur sluit niet aan bij het prachtige museum. Daar mogen ze Gouds Genieten nog wel een keer voor vragen!

Conclusie

Museum Voorlinden is vooral een prachtige plek. Het is er rustgevend en interessant. Voor kinderen zijn mooie dingen te zijn, maar heb je echt doeners dan is het miss Hein it’s minder geschikt. is een fantastische en complete beleving. Museum Voorlinden scoort een “Zilver Genieten” met het gezin, maar een dikke “Gouds Genieten” als je zonder kinderen op reis bent.

Locatiegegevens:

www.voorlinden.nl | Buurtweg 90 | 2244 AG Wassenaar | 070-5121660
Openingstijden:
Dagelijks 11:00 uur – 17:00 uur

De tijdelijke tentoonstelling van Martin Creed duurt tot 7 mei 2017

Gouds Genieten

Rate this post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.