MyTimingCards

Een Hulpmiddel voor ouders

Afgelopen week spraken we met Lisette van der Kuij over mytimingcards. Ze is moeder van 3 kinderen en woonachtig in de binnenstad van Gouda. Lisette heeft een hulpmiddel bedacht voor ouders om het gebruik van televisie, gamecomputer of mobiele telefoon door kinderen binnen de perken te houden. Hoe? Lees hier alles over haar super goede idee!

Kan je wat over jezelf vertellen?
Ik ben Lisette, 45 jaar en geboren en getogen in Gouda. Ik woon nu zo’n 15 jaar in de binnenstad van Gouda, samen met mijn 3 kinderen van 8, 11 en 12 jaar oud. In het verleden heb ik veel op kantoor gewerkt, oa met relatiegeschenken. Toen de kinderen nog klein waren heb ik me om laten scholen tot kapster, zodat ik het (alleenstaand) moederschap beter kon combineren.

EEN SUPER GOED IDEE

Hoe is het idee van Mytimingcards ontstaan?
Het idee is zo’n 3 jaar geleden ontstaan. Een vriendin van mij gebruikte thuis handgeschreven kaartjes om het toenemende beeldscherm gebruik van haar kinderen binnen de perken te houden. Op de briefjes stonden het aantal afgesproken minuten dat ze achter hun beeldscherm mochten. En dit werkte! Geen geruzie en eindeloze discussies meer. Ik bedacht me; dit kan vast leuker! Zo kwam ik op mytimingcards. Ik ben gaan zoeken op internet of mijn idee al bestond. Niet dus! Ik ben gelijk aan de slag gegaan. Zelf een website gemaakt en het logo bedacht. Lang gezocht naar mooie matchende kleuren. Het is een heel proces geweest om alles bij elkaar te bedenken. Uiteindelijk heeft Esther van Zefier vormgeving voor mij de gehele vormgeving gedaan. Ze heeft alles een veel professionelere uitstraling gegeven. Ik ben er heel blij mee!

Het heeft een mooie professionele uitstraling gegeven. Ik ben er heel blij mee!

Lisette van der Kuij – Mytimingcards – Fotolocatie: LF Gouda


Wat kan je over de kaarten vertellen?
De mytimingcards set bestaat uit 24 tijdskaarten van 15, 30 of 60 minuten. Op de achterkant staan verschillende speeltips. Daarnaast zit er een uitleg kaart bij en een contract. Het is de bedoeling dat je het beeldschermgebruik bespreekbaar maakt met je kind en hier, middels het contract, afspraken over maakt. Iedere week overhandig je het aantal afgesproken tijdskaarten. Uiteindelijk bepaald je kind wanneer de kaarten worden ingezet. Kinderen hebben dus zelf de controle en weten tegelijkertijd waar ze aan toe zijn. Het geeft duidelijkheid en rust. Daarnaast zit er ook een timer bij. De timer maakt geluid als de ingestelde minuten voorbij zijn.

En er komt nog meer aan

Wat wil je graag bereiken? Wat zijn je ambities?
Ik geloof heel erg in mytimingcards. Het is een super handig hulpmiddel voor een probleem waar veel ouders tegenaan lopen. Ik heb al zoveel leuke en enthousiaste reacties ontvangen! Dit motiveert mij enorm om hiermee verder te gaan. Op dit moment zijn de kaarten te koop bij Kersvers en Primera Gildenburgh, en natuurlijk online via mijn website voor 14.95 euro per set. En ik hoop natuurlijk dat MyTimingcards straks door heel Nederland verkocht gaat worden. Wie weet zelf internationaal! De teksten liggen in ieder geval al klaar in het Engels en Duits. Op den duur wil ik een tweede set gaan uitbrengen, wat oudere kinderen meer zal aanspreken.
Uiteraard ga ik eerst MyTimingcards op de kaart zetten en alles in goede banen leiden. Daarna zien we wel verder.

Prijs: 14,95 euro
Website: MyTimingCards 

Via Facebook geven we een Mytimingcards setje weg! Via Instagram stories (Gouds Genieten) laten we je meer zien van het product.

Gouds Genieten

4.5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.