NATUURLUCK

Natuurwinkel Gouda verkoopt mooie producten en boeketten. Maar waar komen deze producten eigenlijk vandaan? We nemen jullie mee naar ‘Natuurluck’ & ‘PLUKGELUK’. Een biologische tuinder in Zevenhuizen die zijn producten levert aan Natuurwinkel Gouda!

Boeketten van Plukgeluk

Ken je al de prachtige gemengde boeketten van Plukgeluk? Tussen mei en oktober worden ze vrijdagmiddag vers gebracht uit Zevenhuizen. En niks geen pesticide of kunstmest want ze worden biologisch geteeld. Bovendien zo sterk dat ze al snel een week mooi blijven.

GROENTEN VAN NATUURLUCK

De producten van Natuurwinkel Gouda komen oa bij de biologische tuinders Rene & Ingrid vandaan uit Zevenhuizen, Van mei t/m oktober gaat Céline, eigenaresse van Natuurwinkel Gouda, iedere donderdag verse groenten ophalen!

Op het laagste plekje van Nederland, omgeven door natuurlijke omheining, telen Renee & Ingrid sinds 1986 op tuinderij Natuurluck biologische groenten. Natuurluck is een  kleinschalig, vollegronds groenteteeltbedrijf waar intensief wordt getuind. Ze verbouwen namelijk jaarlijks zo’n 40 verschillende gewassen. Dit doen ze met plezier en met zorg en aandacht voor mens en milieu.

Naast de vollegrond wordt er ook geteeld in een kleine kas en boogtunnels. Hierdoor kunnen ze eerder in het seizoen beginnen met telen en ook langer doorgaan in het najaar. Omdat er weinig met machines gewerkt wordt, zijn ze nauw betrokken met de bodem en de plant. Ze zitten er als het ware met onze neus bovenop.

Natuurluck teelt biologisch, wat onder andere inhoudt dat er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Deze middelen kunnen het bodemleven verstoren en hiermee de kans op ziektes en plagen in het gewas vergroten. Wij doen er alles aan om het mooie ecologische evenwicht in de bodem, dat afgelopen jaren is gecreëerd, te behouden.

Natuurwinkel Gouda organiseerde voor haar klanten een bezoek bij Natuurluck. Een rondleiding door de tuinderij en aansluitend een prachtig boeket samenstellen bij Plukgeluk. Wij waren erbij en hebben genoten.
Bedankt voor deze mooie dag!

Zie ook ons item over Natuurwinkel Gouda: hier

Gouds Genieten

Rate this post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.