Natuurwinkel Gouda

Eigentijds en gezellig

De Natuurwinkel Gouda; een eigentijdse en gezellige winkel in Gouda met een ruim assortiment aan natuurvoeding en duurzame producten. Een plek waar verse biologische producten te vinden zijn van dichtbij. Met daarnaast ruimte in de winkel voor bijzondere producten en lekkere proeverijen waar kennis gedeeld wordt met klanten. Wij laten je graag kennis maken met Céline, de eigenaresse van de Natuurwinkel Gouda en delen graag met jullie ons enthousiasme over haar prachtige winkel.

Céline Brugman, eigenaresse van Natuurwinkel Gouda

Met ruimte in de winkel voor bijzondere producten en lekkere proeverijen

Celine, kan je iets over jezelf vertellen?

Mijn hart ligt in de biologische landbouw. Van 1985 tot 1989 heb ik een opleiding gedaan om biologisch boer te worden. Daar is mijn liefde voor biologische landbouw ontstaan.

Ik ben als kind opgegroeid in Blaricaum en ging met mijn ‘huis geit’ al graag de boer op.. Na mijn opleiding ben ik in België gaan wonen waar ik een klein geitenbedrijfje had. We hadden wat geiten thuis en ik maakte zelf yoghurt en geitenkaas. Later heb ik voor een biologisch verdeelcentrum gewerkt en ben ik via Amsterdam in Gouda terecht gekomen.

In 1994 ben ik in Gouda gestart met de missie om de verkrijgbaarheid van biologische producten in Gouda en de regio te vergroten. Met een aantal vrijwilligers zijn we een stichting gestart. Met deze stichting, ‘Uit-der-Aard’, voorzagen we wekelijks enkele honderden huishoudens in Gouda van een biologisch vers groente- en fruit pakket. Uit-der-Aard is uitgegroeid tot mijn eigen onderneming en inmiddels al jaren onze prachtige Natuurwinkel.

Waarom ben je met de natuurwinkel begonnen?

Mijn hart ligt bij mooie producten, puur van het land. Zonder poespas en onnodige toevoegingen. Ik hou heel erg van verse producten. Echte landbouw producten. Die beelden zie je dan ook bij mij terug in de winkel. Belangrijk hierin vind ik dat we het milieu en de natuur niet belasten. Het zelfde geldt voor dierenwelzijn. Ik ben daarom blij dat steeds meer consumenten nadenken over waar de producten vandaan komen en bewuster worden van hun eigen ecologische voetafdruk. Verder maakt het mij gelukkig dat ik heb kunnen doen waar ik warm voor liep. Daarnaast ben ik enorm trots op mijn medewerkers. Ze zijn verbonden met de winkel en we zijn een hecht team. Dat voelt als rijkdom!

Waar komen jullie producten vandaan?

Onze producten komen oa bij de biologische tuinders Rene & Ingrid vandaan uit Zevenhuizen, waar ik van mei t/m oktober iedere donderdag verse groenten ophaal. De rest van de ongeveer 6000 producten komen uiteraard van biologische groothandelaren. Onze verse producten zijn meestal seizoensgebonden. Logisch ook, want dan zijn de smaken op zijn lekkerst! De seizoenen vieren we in de winkel door producten onder de aandacht te brengen die passen bij het seizoen. We nodigen zo nu en dan producenten uit en organiseren proeverijen om onze klanten mee te laten genieten. De smaak en kwaliteit vind ik het belangrijkst. Het zijn allemaal producten met een mooie achtergrond. Straks komt bijvoorbeeld boer Bart zijn heerlijke appels uit de Betuwe brengen!

Onze producten komen oa bij boer Bart Pijnenburg vandaan die ons het jaar door appels en peren uit de Betuwe brengt.

Wat kan je vertellen over je passie Italië?

Door onze vakanties naar Italië is mijn liefde ontstaan voor de bergen en het heerlijke eten daar. Italië is een Bourgondisch land waar ze trots zijn op hun producten. Ik probeer 2 keer per jaar naar het noorden van Italië te gaan, naar de regio van Piemonte, de bakermat van de slowfood-beweging. Dit gebied staat niet alleen bekend om de beste wijnen en truffels maar vooraal ook om de heerlijke hazelnoten. We nemen een auto vol mooie producten mee terug naar Gouda voor onze klanten. Mijn ervaringen deel ik met onze klanten via de website. Daarnaast geven we proeverijen en gaan we lekker in de winkel kokkerellen.

Natuurwinkel Gouda tijdens TUINfest Gouda

Wisten jullie dat?

De natuurwinkel is samen met Curcuma, de Kleischuur en Pomms’ een samenwerking aangegaan om biologisch eten ook bij bezoekers van Gouda onder de aandacht te brengen.

Gouds Genieten

Locatiegegevens:

Natuurwinkel Gouda | Lange Groenendaal 99 | 2801 LS Gouda | 0182 513 260

maandag 08:30 uur – 18:00 uur
dinsdag 08:30 uur – 18:00 uur
woensdag 08:30 uur – 18:00 uur
donderdag 08:30 uur – 19:00 uur
vrijdag 08:30 uur – 19:00 uur
zaterdag 08:30 uur – 18:00 uur
zondag Gesloten

Rate this post

3 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.