Pandora’s Bottle

Wijnhandel aan de Raam van Gouda

Pandora’s wijnhandel, wijn voor de echte genieter. Want wie Bart & Sarinah kennen weten dat zij enorme liefhebbers en genieters zijn van wijn. Al bijna 10 jaar leveren zij wijn aan particulieren en bedrijven in Gouda en omgeving. Ze begonnen in een knus pand tussen de Hoge Gouwe en de Westhaven, inmiddels tref je de winkel van Pandora’s Bottle in een ruim en prachtig 18e eeuws pand aan de Raam in Gouda. We spraken Sarinah over haar passie. Lees hieronder het verhaal achter Pandora’s Bottle!

Al bijna 10 jaar leveren zij wijn aan particulieren en bedrijven in Gouda en omgeving.

Hoe is Pandora’s Bottle ontstaan?
Bart en ik hebben elkaar ontmoet in Leiden tijdens onze studie. We ontdekten al gauw dat we een gedeelde passie hadden; wijn! Samen wijn proeven en naar internationale beurzen gaan is iets wat we toen veel deden, en nu nog steeds. Omdat we eens de ‘Londen Winefair’ wilden bezoeken hadden we een naam nodig. Zo ontstond Pandora’s Bottle, met een knipoog naar de mythe. Want je weet tenslotte pas iets over de fles wijn als je ’m open maakt, toch?

We zochten een mooi pand in de randstad. Ons vorige pand had een keldertje en dit paste perfect in ons concept. Maandenlang proefden we wijnen en waren we druk met ons assortiment. Op zoek naar de perfecte wijn met een perfecte prijs/kwaliteit verhouding.

Pandora, Want je weet tenslotte pas iets over de fles wijn als je ’m open maakt!

Wat kan je vertellen over jullie assortiment?
Iedereen heeft een eigen smaak en het is onmogelijk om aan ieders smaakwens te voldoen. Maar onze smaak kan ik omschrijven als klassiek en Europees georiënteerd. Veel wijnen uit Italië. Ook omdat onze liefde voor wijn is ontstaan in Toscane. We hebben veel gestructureerde rode wijn uit Italië en Frankrijk en witte frisse wijnen uit Duitsland en Oostenrijk. We zijn dan ook eigenlijk een kleine importeur en kennen de boeren persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk om de herkomst van de wijn te kennen en ons enthousiasme hierover met de klant te delen. Een naam en een mooi etiket op een fles wijn zeggen namelijk niets. Pas als je weet hoe de wijn gemaakt wordt en weet waar het vandaan komt ga je wijn echt waarderen. Dan zal je namelijk niet zo snel kiezen voor een anoniem flesje dat puur alleen op de markt verkocht wordt.

onze smaak kan ik omschrijven als klassiek en Europees GEORIËNTEERD.

Naast wijn verkopen we ook port, olijfolie en balsamicoazijn. Ook zijn we het officiële verkooppunt van de geurflesjes Le Nez Du vin. Met de geurdozen die wij verkopen kan je je neus trainen en smaken gaan herkennen. Heel goed en leuk voor vinologen en sommeliers in opleiding of fanatieke wijnliefhebbers.

Waarom zijn jullie verhuisd naar jullie huidige pand aan de Raam?
We waren op zoek naar een groter pand. Een pand waar we boven konden wonen met een opslag aan de winkel. Onze opslag zat destijds in de Peperstraat verderop en dit was logistiek heel onhandig omdat je er niet mocht laden en lossen met een vrachtwagen. Na een 4 jaar lange zoektocht kwamen we uit bij dit pand aan de Raam en het voldeed aan al onze wensen. Sinds maart 2017 werken en wonen we hier.

Op zoek naar een leuk cadeau? Kijk dan ook zeker even in deze kast.
De prachtige producten van VISKI. Te koop bij Pandora’s Bottle

Omdat we een grote opslag hebben kunnen we groter inkopen, wat goed is voor de prijs en je onderhandelingspositie bij de wijnboer. We kunnen daarbij ook makkelijker en sneller leveren.
Aan de Raam kan je makkelijk parkeren en in alle rust rondneuzen en je laten adviseren.

Opslag

Wat onderscheid jullie?
Wij zijn geen winkel maar een handel. Onze wijnen komen direct van de boer, zonder tussenkomst van een groothandel. We importeren dus zelf en kennen de boer en zijn verhaal. Mensen associëren ons daarnaast met Italië. Dit komt omdat we een grote selectie Italiaanse wijnen in huis hebben.

Onze wijnen komen direct van de boer, zonder tussenkomst van een groothandel. We importeren dus zelf en kennen de boer en zijn verhaal.

Wijnbox

Jullie hebben verschillende wijn abonnementen, wat kan je daarover vertellen? 
We hebben 3 verschillende boxen; Charmeur, Genieter en de Expert.
Afhankelijk van welke box je kiest ontvang je iedere 2 maanden 2 of 3 verschillende flessen wijn. We selecteren deze wijnen met zorg en laten ze passen bij het seizoen. Je ontvangt bij de box mooie proefkaarten vol proefnotities, verhalen van de wijnboer en het aromawiel. Je zit nergens aan vast, want je kan altijd opzeggen of pauzeren. Goudse klanten krijgen daarbij 5 euro korting, omdat we dan geen kosten hoeven te maken voor de verzending.

Deze boxen zijn erg leuk voor mensen die zichzelf willen verwennen en steeds nieuwe wijnen willen ontdekken. Het is overigens mogelijk om je favoriete wijn na te bestellen met korting!

PANDORA VIERT FEEST!

Aankomende zaterdag 15 december viert Pandora’s Bottle haar 10 jarig bestaan. Je kan natuurlijk wijn proeven en genieten van bijzondere hapjes en live muziek. Luca & Isabella komen van Castelvecchio Azienda Agricola, Francesco van Chiorri en Ana van Bodegas Viñedos de Alfaro om jullie hun geweldige wijnen te laten proeven. Je bent welkom tussen 13:00 uur en 18:00 uur!

Gouds Genieten

Locatiegegevens:

Pandora’s Bottle | Raam 140 | 2801 VN Gouda | 0182 526504 

maandag Gesloten
dinsdag 13:00 uur – 17:00 uur
woensdag 11:00 uur – 18:00 uur
donderdag 11:00 uur – 18:00 uur
vrijdag 11:00 uur – 18:00 uur
zaterdag 10:00 uur – 17:00 uur
zondag Gesloten

5/5 - (2 stemmen)

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.