Restaurantweek Gouda

Het is weer zover; de Restaurantweek Gouda! Van 4 t/m 10 maart 2019 kan je weer terecht bij diverse restaurants in Gouda. Voor € 27,50 kan je genieten van een heerlijk speciaal samengesteld menu.

Ben je benieuwd wie er dit jaar meedoen? Bekijk alle deelnemende restaurants hieronder! We hebben er ook een aantal voor je uitgelicht..

Deelnemers

Uitgelicht

Foto: Gouds Genieten – Gewoon Gouds

Gewoon Gouds

3 gangenmenu voor 27.50 met aperitief, amuse van de chef en vrije keuze van de gehele menukaart. Iedere gast ontvangt een gratis kop koffie of thee bij het dessert!

Foto: Gouds Genieten – LF Gouda

LF Gouda

VOORGERECHTEN

Salade geroosterde rib eye | knoflook krokantje | truffel mayonaise
Gerookte zalm rouleau met een mousse van forel | marche sla
Carpaccio van rode biet | geitenkaas met groene appel | honing | pecan noten

HOOFDGERECHTEN

Hollands Kalfsvlees op lage temperatuur gegaard | hete bliksem | jus van sjalotten
Gebakken kabeljauw filet | risotto van parelgort | Dyonsaus
Vegetarische biefstuk | bulgar | geroosterde winterse groente

DESSERT

American Cheesecake van de THE CHEESECAKE FACTORY!

Foto: Gouds Genieten – Brasserie-Bar de Zalm

Bar – Brasserie de Zalm

VOORGERECHTEN

Carpaccio van rode biet 
met makreel tartaar en limoen mayonaise
Paddenstoelen op toast 
gegratineerd met blauwschimmel kaas en truffelolie
Salade van gerookte eendenborst 
met sinaasappel en cranberry

HOOFDGERECHTEN

Gebakken zeebaarsfilet 
met seizoensgroente en kreeften beure blanc saus
Parelhoen filet 
groente van het seizoen en provencaalse kruidenjus
Hartige taart van goudse kaas en prei 
met rode port stroop

NAGERECHTEN

Panna cotta van rood fruit 
met een bol sorbet ijs
Hazelnoot bombe  
met amandel roomijs en vanilleroom
Kaasplank uit het groene hart
(supplement 2,50)

Foto: Gouds Genieten – De Kleischuur Gouda

De Kleischuur

VOORGERECHT

In sesam gemarineerde en gegrilde little gem met gepofte gele biet, Baba Ganoush en wortelhummus
Wortelsoep met gember en kokosnoot-pindatopping
Langzaam gegaard krokant buikspek met huisgemaakte teriyaki dressing

HOOFDGERECHT

Belgische runderstoof met Gerardus dubbel jus, aardappelpuree en geblancheerde groenten
Huisgemaakte ravioli gevuld met paddenstoelen-tijm-ragout en gepofte knoflooksaus
Kabeljauw met ansjovis / peterselieboter en Hollandse garnaaltjes

NAGERECHT

IJs van de Lelie uit Delft (chef’s choice) met huisgemaakte kletskopkruim
Heerlijk stukje taart met koffie of thee

Foto: Gouds Genieten – BODEGA32

BODEGA32

VOORGERECHT

Bodega 32 – Pintxos proeverij 
4 verschillende soorten
Pintxos zijn broodtapas; verse stukjes knapperig stokbrood belegd met verschillende ingrediënten.

HOOFDGERECHT

Kip van het spit
Spaanse kip van het spit met patatas aioli
Vegetarische tapasproeverij
Tortilla de patatas, Pimientos de padron, Empanadillas verduras en Patatas Bravas

NAGERECHT

Bodega 32 – Dessert proeverij
Crema Catalana, Tarte Santiago, Churros

Gouds Genieten

Bekijk hier de items: van Gewoon Gouds | de Kleischuur | LF Gouda | de Zalm
Website Restaurantweek Gouda



Rate this post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.