Het is weer zover; de Restaurantweek Gouda! Van 4 t/m 10 maart 2019 kan je weer terecht bij diverse restaurants in Gouda. Voor € 27,50 kan je genieten van een heerlijk speciaal samengesteld menu.
Ben je benieuwd wie er dit jaar meedoen? Bekijk alle deelnemende restaurants hieronder! We hebben er ook een aantal voor je uitgelicht..
Deelnemers

Uitgelicht

Gewoon Gouds
3 gangenmenu voor 27.50 met aperitief, amuse van de chef en vrije keuze van de gehele menukaart. Iedere gast ontvangt een gratis kop koffie of thee bij het dessert!

LF Gouda
VOORGERECHTEN
Salade geroosterde rib eye | knoflook krokantje | truffel mayonaise
Gerookte zalm rouleau met een mousse van forel | marche sla
Carpaccio van rode biet | geitenkaas met groene appel | honing | pecan noten
HOOFDGERECHTEN
Hollands Kalfsvlees op lage temperatuur gegaard | hete bliksem | jus van sjalotten
Gebakken kabeljauw filet | risotto van parelgort | Dyonsaus
Vegetarische biefstuk | bulgar | geroosterde winterse groente
DESSERT
American Cheesecake van de THE CHEESECAKE FACTORY!

Bar – Brasserie de Zalm
VOORGERECHTEN
Carpaccio van rode biet
met makreel tartaar en limoen mayonaise
Paddenstoelen op toast
gegratineerd met blauwschimmel kaas en truffelolie
Salade van gerookte eendenborst
met sinaasappel en cranberry
HOOFDGERECHTEN
Gebakken zeebaarsfilet
met seizoensgroente en kreeften beure blanc saus
Parelhoen filet
groente van het seizoen en provencaalse kruidenjus
Hartige taart van goudse kaas en prei
met rode port stroop
NAGERECHTEN
Panna cotta van rood fruit
met een bol sorbet ijs
Hazelnoot bombe
met amandel roomijs en vanilleroom
Kaasplank uit het groene hart
(supplement 2,50)

De Kleischuur
VOORGERECHT
In sesam gemarineerde en gegrilde little gem met gepofte gele biet, Baba Ganoush en wortelhummus
Wortelsoep met gember en kokosnoot-pindatopping
Langzaam gegaard krokant buikspek met huisgemaakte teriyaki dressing
HOOFDGERECHT
Belgische runderstoof met Gerardus dubbel jus, aardappelpuree en geblancheerde groenten
Huisgemaakte ravioli gevuld met paddenstoelen-tijm-ragout en gepofte knoflooksaus
Kabeljauw met ansjovis / peterselieboter en Hollandse garnaaltjes
NAGERECHT
IJs van de Lelie uit Delft (chef’s choice) met huisgemaakte kletskopkruim
Heerlijk stukje taart met koffie of thee

BODEGA32
VOORGERECHT
Bodega 32 – Pintxos proeverij
4 verschillende soorten
Pintxos zijn broodtapas; verse stukjes knapperig stokbrood belegd met verschillende ingrediënten.
HOOFDGERECHT
Kip van het spit
Spaanse kip van het spit met patatas aioli
Vegetarische tapasproeverij
Tortilla de patatas, Pimientos de padron, Empanadillas verduras en Patatas Bravas
NAGERECHT
Bodega 32 – Dessert proeverij
Crema Catalana, Tarte Santiago, Churros

Bekijk hier de items: van Gewoon Gouds | de Kleischuur | LF Gouda | de Zalm
Website Restaurantweek Gouda