VanNienke Sieraden

Vlakbij de Markt en de Sint Janskerk in Gouda, te midden van de Hoge/Lage Gouwe en de Oost/Westhaven ligt het prachtige pandje van vanNienke sieraden.

OVER NIENKE

De naam doet het al vermoeden, hier werkt Nienke! 8 jaar geleden opende vanNienke sieraden haar deuren aan de Dubbele Buurt. Na de HAVO ging Nienke naar het Grafisch lyceum in Zwolle waar ze haar passie voor vorm en tekst heeft ontwikkeld. Omdat ze het echte ‘handwerk’ miste heeft ze zich verder ontwikkeld op de kunstacademie St. Joost in Breda waar ze ge├»nteresseerd raakte in architectuur en bouwkunst. Op haar 25ste volgde ze aan de vakschool in Schoonhoven haar opleiding tot goudsmid. Hier ontdekte ze haar grote passie! In dit vak komen alle wegen samen en kan zij al haar creativiteit kwijt.┬áHaar opgedane kennis kan ze nu gebruiken bij het ontwerpen van haar sieraden.

Alles draait bij mij om een stukje beleving en gevoel en het persoonlijk contact met de klant. Samen komen we tot een prachtig eindresultaat.

WERK

Nienke maakt naast haar eigen collecties ook persoonlijke sieraden voor klanten. “Mensen brengen hier sieraden met een emotionele waarde. Ik repareer sieraden maar maak ook nieuwe ontwerpen vanuit een bestaand sieraad. In het gesprek met de klant bespreken we de wensen en mogelijkheden. Alles draait bij mij om een stukje beleving en gevoel en het persoonlijk contact met de klant. Samen komen we tot een prachtig eindresultaat.” Onlangs opende vanNienke sieraden haar tweede vestiging in Heerenveen.

Hierbij dragen klanten bij aan een duurzame toekomst voor goudmijnwerkers in ontwikkelingslanden.

 

FAIRTRADE GOUDSMID vanNienke

Sinds begin 2015 is vanNienke Sieraden officieel geregistreerd fairtrade goudsmid. Om mijnwerkers op weg te helpen naar een beter bestaan, is een wereldwijd onafhankelijk fairtrade keurmerk in het leven geroepen voor eerlijke en duurzame handelsvoorwaarden. Fairtrade staat voor sociale en duurzame ontwikkeling en helpt mijnwerkers een betere onderhandelingspositie te verwerven in de handelsketen.

Om hier aan bij te dragen maken zij als geregistreerd fairtrade goudsmid ook sieraden van fairtrade goud. Hierbij dragen klanten bij aan een duurzame toekomst voor goudmijnwerkers in ontwikkelingslanden.
Mooi toch?

Locatiegegevens:

www.vannienkesieraden.nl | Dubbele Buurt 10a | 2801 PA Gouda | 0182-516668

Gouds Genieten

 

Rate this post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.