VanStoerHout

Richard en Eliël zijn de mannen van VanStoerHout.  De twee ondernemers hebben een sociaal-maatschappelijke achtergrond en hadden 10 jaar geleden niet kunnen bedenken dat ze nu samen een meubelbedrijf zouden hebben. Het begon met zo nu en dan meubels voor zichzelf en voor anderen maken. Sinds 4 jaar zijn Richard en Eliël fulltime aan de slag voor VanStoerHout en maken ze de mooiste creaties van hout. Benieuwd naar het verhaal achter VanStoerHout? Lees hieronder het interview met Richard, Eliël & Hadassa. 

Eliël, Hadassa & Richard

Hoe zijn jullie begonnen met VanStoerHout?

4 jaar geleden zijn we begonnen in onze achtertuin. We zaagden in de winter meubels en woonitems van steigerhout onder een zeiltje. Na 3 maanden, tot grote opluchting van onze buurvrouw, vonden we een bedrijfspand op het terrein van Kromme Gouwe. We hadden toen nog geen kantoor. Dus alles was toen een stuk kouder en minder praktisch. We hebben het vanuit daar heel rustig opgebouwd. Het was vanaf het begin gelijk duidelijk dat we echt houten meubels wilden maken. Zonder tierelantijnen. Het moest vooral functioneel zijn. Veel ideeën zijn thuis ontstaan, vanuit een bepaalde behoefte. Je ziet in onze meubels terug dat we te maken hebben met een intensief gezinsleven. Daarom zijn onze meubels functioneel en hebben ze een basic look.

De meubels van VanStoerHout bij Kersvers Gouda

“Puur. Natuurlijk. Functioneel. Basic. Scandinavisch. Eenvoud. Strak.”

Wat maken jullie allemaal?

 Primair maken we opbergmeubels voor in de slaapkamer, woonkamer, gang of zolder. Ook maken we tafels, (kinder)bureaus en kinderbedjes. We leveren veel maatwerk en ontwikkelen iets moois samen met de klant. Het is heel leuk om met de klant te bespreken welke wensen er zijn en waar een meubel aan moet voldoen. Het hele proces van begin tot het einde is heel leuk! Daarnaast leveren we bouwpakketten om houten robots en dino’s te maken, voor bijvoorbeeld kinderfeestjes. Kinderen kunnen hiermee lekker creatief bezig zijn: schuren, spijkeren en versieren. De spijkergaatjes in de verschillende onderdelen zijn voorgeboord. Leuk voor zowel jongens als meisjes!

Foto: website VanStoerHout – Kinderfeestje
De nieuwe feestbeesten van VanStoerHout; Dino’s!

Wat was jullie allerleukste klus?

Onze eerste grote meubelklus was voor het Kantoor van nu in Gouda. Waar we nu heel erg van genieten is het maken van kindermeubels. De aankomende tijd gaan we ons ook inzetten op onze eigen meubellijn voor kinderen. Daarover maken we binnenkort meer bekend!

Foto: website VanStoerHout – Het Kantoor van Nu

Hoe werken jullie?

We hebben een webshop waar je ‘standaard’ meubels kan uitzoeken en bestellen. Wanneer een klant behoefte heeft aan maatwerk, hanteren we een stappenplan. We verzoeken de klant zijn/haar wensen te emailen. Daarnaast vragen we de klant om de stijl te beschrijven, bijvoorbeeld door het opsturen van foto’s. Heel handig is om een moodboard te maken op Pinterest en dit met ons te delen! Aan de hand van de informatie en ideeën, maken wij een voorstel en geven we een indicatie van de kosten. We maken een 3D tekening zodat we kunnen laten zien hoe het eruit komt te zien en of het klopt met wat de klant in gedachten heeft. Is het ontwerp akkoord, dan gaan we aan de slag!

Werkplaats VanStoerHout

Wat is jullie kracht?

Maatwerk en persoonlijk contact. We zijn klantgericht en kunnen daardoor snel schakelen met de klant. Daarnaast is de communicatie met de klant en het hele proces naar het eindresultaat persoonlijk. We plaatsen maatwerk meubels zelf, het is leuk om dan van klanten te horen dat ze dit waarderen.

Eliël aan het werk bij VanStoerHout

Wat kan je vertellen over jullie werkplek?

Onze werkplaats is gelegen op het terrein van Kromme Gouwe aan het einde van het jaagpad in Gouda. Op deze plek maken we alle meubels. Het zaagwerk besteden we uit en wordt hier in pallets op maandag aangeleverd. Alles wordt nagemeten om te kijken of het klopt. Dinsdag hebben we (Richard en Eliël) altijd papa-dag en op woensdag en donderdag zijn er volop productiedagen. Eliël bouwt veel en doet de financiële zaken. Richard heeft het contact met de klanten en maakt tekeningen en offertes. Nu we een kantoor hebben bij de werkplaats, werkt Hadassa zo nu en dan ook op de zaak. Zij onderhoudt de website, social media en denkt mee over productontwikkelingen en nieuwe projecten.

Wat zouden jullie graag nog willen bereiken?

We hebben veel klanten uit de randstad, relatief veel klanten komen uit Amsterdam. Het zou heel leuk zijn als we meer mooie meubels kunnen maken voor mensen uit Gouda!

Gouds Genieten

Locatiegegevens:

VanStoerHout | Ambachtsstraat 25 | 2802 AM Gouda | Info@vanstoerhout.nl | 0636403111 | 0619466367

maandag  Open
dinsdag  Gesloten *telefonisch  bereikbaar
woensdag  Open
donderdag  Open
vrijdag  Open
   
   

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.