Wereldwinkel Gouda

Wereldwinkel Gouda 

Wat ooit begon als een marktkraam groeide uit tot een gewaardeerde goedlopende cadeauwinkel. Sinds 1983 is de Wereldwinkel gevestigd in Gouda en is 1 van de meer dan 150 winkels door heel Nederland. Deze maand viert de Wereldwinkel Gouda haar 35 jaar bestaan! Graag laten we jullie kennis maken met de producten uit de winkel en het verhaal achter Wereldwinkel Gouda. 

Wat ooit begon als een marktkraam groeide uit tot een gewaardeerde goedlopende cadeauwinkel.

Fairtrade en Duurzaam

De Wereldwinkel verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. 

De Wereldwinkel steunt deze producenten waardoor ze een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. Zo krijgen ze bijvoorbeeld een leefbaar loon, ondersteuning in hun product, werken ze milieu en mensvriendelijk en is kinderarbeid uitgesloten. Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers. Mooi toch? 

Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers. Mooi toch?

ASSORTIMENT 

De Wereldwinkel heeft een breed assortiment. Veel mooie producten in de categorieën wonen, koken & tafelen en mode. Denk aan mooie handgemaakte manden of kleden, prachtige sieraden, toffe kookboeken en Tony Chocoloney repen in alle smaken! De wereldwinkel is ook bekend om de Dopper fles (in alle kleuren en soorten) en niet te vergeten de kleurrijke handgemaakte poppetjes die al jaren een bekend item in de winkel zijn. Veel producten hebben een symbolische waarde. Opzoek naar een cadeau voor een geboorte, huwelijk, jubilea of afscheid? Dan ben je hier bij het juiste adres! 

Wil je iemand in het zonnetje zetten (rondom kerst)? Dan kan je Wereldwinkel Gouda vragen om een mooie relatiegeschenk of Kerstpakket te maken. Ze leveren maatwerk en pakken alles mooi in. 

HET GEZICHT ACHTER…

In totaal zijn er zo’n 40 vrijwilligers betrokken bij de Wereldwinkel Gouda. De meeste staan 1 of meer dagdelen in de winkel (zo’n 26 vrijwilligers). Zij helpen je graag met het vinden van de juiste waardevolle producten, maar ook informeren ze je graag over de mensen achter het product! Liesbeth ondersteund en stuurt de vrijwilligers aan. Grote kans dat je haar in de winkel treft als je daar bent!

Liesbeth

35 JAAR WERELDWINKEL GOUDA

De hele maand oktober viert Wereldwinkel Gouda feest. Ze stellen elke week een werelddeel met een product centraal. Daarbij hoort per week een leuke actie, die kan je terugvinden via de Social Media kanalen van Wereldwinkel Gouda!

Op 27 oktober a.s. is er een groot feest! In de ochtend zal de Groenendaal uitgeroepen worden tot eerste Fairtrade straat van Nederland. Er is muziek, kinderen kunnen knutselen en om 18:30 uur is er een fairtrade buffet in samenwerking met oa het Ijsselhuis. Voor dit buffet kan je je nog inschrijven, zie website!

Gouds Genieten

Wereldwinkel Gouda | Lange Groenendaal 38 | 0182-525260 | website 

maandag 13:00 uur – 17:30 uur
dinsdag 09:30 uur – 17:30 uur
woensdag 09:30 uur – 17:30 uur
donderdag 09:30 uur – 20:30 uur
vrijdag 09:30 uur – 17:30 uur
zaterdag 09:30 uur – 17:30 uur
zondag Eerste zondag van de maand open

 

Rate this post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.