Your Foodprint

Je “voedselafdruk”

We spraken Marleen over haar ‘Your Foodprint’ webshop, haar blog Vegan Marleen en haar plannen voor het openen van een fysieke winkel in Gouda. Lees hieronder haar verhaal en help Marleen om haar droom werkelijkheid te maken!

Kan je wat over jezelf vertellen?
Ik ben Marleen Schrijvers, 25 jaar en geboren in Mijdrecht. Ik woon in Mijdrecht, maar ben ook vaak in Bodegraven omdat mijn vriend daar woont. We hopen uiteindelijk samen te gaan wonen in Gouda.
Ik heb een Marketing opleiding gedaan. Na mijn studie heb ik bij Discovery Channel gewerkt, waar ik Marketing ondersteunende werkzaamheden deed. Ik heb meegewerkt aan een documentaire over uitstervende diersoorten. Dit vond ik erg indrukwekkend. Na mijn baan bij Discovery Channel ben ik gaan reizen door Azie. Mijn baan was afgelopen en ik had de tijd na te denken over wat ik hierna zou gaan doen.

Cowspiracy
Tijdens mijn studie ontstond de wens om ooit iets voor mezelf te gaan doen. Ik ben me gaan verdiepen en documentaires gaan kijken op Netflix. Zo kwam ik bij de documentaire over Cowspiracy. Deze documentaire gaat over de impact van veeteelt op de aarde. Ik wilde een periode proberen veganistisch te gaan leven. Het proberen sloeg over naar een vaste veganistische leefstijl, en tot op de dag van vandaag heb ik dat nog steeds.

Een nieuwe uitdaging
Ik was opzoek naar een nieuwe baan, een nieuwe uitdaging. Voor mij was de stap naar het starten van een eigen onderneming op veganistisch gebied de meest logische. Zo ontstond 1 jaar geleden Your Foodprint! Een duurzame, biologische en veganistische webshop met een breed assortiment aan veganistische producten.

Voor mij was de stap naar het starten van een eigen onderneming op veganistisch gebied de meest logische.

Waarom heb je gekozen voor deze naam?
Het is een verwijzing naar ‘je voetafdruk’ (food/voet), de voetafdruk die je achterlaat op de aarde. Ik hoop dat iedereen een zo groen mogelijke voetafdruk achterlaat. Als individu (your) kan je het verschil echt maken!

Je hebt naast je webshop ook een blog, wat kan je hierover vertellen?
Mijn blog ‘Vegan Marleen’ zie ik als aanvulling op mijn webshop. Je vind er heerlijke, zelf samengestelde veganistische recepten, zodat je inspiratie kunt opdoen voor een lekkere en gevarieerde plantaardige levensstijl. Daarnaast geef ik tips en adviezen.

Hoe is het idee om een winkel te openen ontstaan?
Vanaf het begin heb ik altijd gedacht, hoe leuk zou het zijn om een eigen winkel te hebben?! Daarbij bestaat Your Foodprint een jaar en dit was het perfecte moment om een stapje verder te gaan en te kijken naar de mogelijkheden. Het moest natuurlijk wel een goed concept en rendabel zijn. Zodoende is het idee van de fysieke winkel ontstaan.

Je bent een crowdfunding actie gestart, wat kan je daarover vertellen?
Voor het openen van de winkel is een investering nodig. Een deel financier ik zelf en daarnaast zoek ik mensen die financieel willen bijdragen. De bijdrage wordt gebruikt voor het inrichten van de winkel, het aanschaffen van voorraad en apparatuur en voor het creëren van een mooie inrichting en huiselijke sfeer van de lunchroom. Ik heb hier 25.000 euro voor nodig. Ik zit op 85% van het gestelde eindbedrag en mensen kunnen mij tot eind november ‘17 helpen. Doneer hier je bijdrage!

Ik heb een leuk pand op het oog, ik hoop na het rondkrijgen van de financiering hier iets moois te kunnen creëren.

Waarom wil je in Gouda een winkel starten?
In de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zie je al veel op veganistisch gebied. Ik kan hier wel tussen gaan zitten maar er zijn ook genoeg mensen met een veganistische levensstijl die niet in de grote steden wonen. Ik ben mij dus gaan focussen op de middelgrote steden. Afgelopen periode ben ik veel in Gouda geweest en ik heb ontdekt dat er nog niet veel is op dit gebied. Daarbij is Gouda een leuke, historische en toeristische stad!

ik heb ontdekt dat er in Gouda nog niet veel is op veganistisch gebied

Wat hoop je te bereiken?
Ik hoop natuurlijk dat mijn winkel goed gaat lopen. Verder heb ik niet de ambitie om er een winkelketen van te maken. Ik hou het graag persoonlijk. Daarnaast hoop ik het veganistische concept meer toegankelijk te maken voor mensen en het ‘geiten wollen sokken’ imago eraf halen. In Duitsland en Engeland zijn ze trouwens al een stuk verder op dit vlak. Er is niets mis mee toch om gezonder en bewuster te leven? Daarnaast draag je ook echt wat goeds bij aan onze aarde. Ik ben al jaren veganist en eet sindsdien veel lekkerder en afwisselender.

Daarnaast hoop ik het veganistische concept meer toegankelijk te maken voor mensen en het ‘geiten wollen sokken’ imago eraf te halen.

Gouds Genieten

 

 

 

Your Foodprint
Stem nu!

One Comment

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.