Zotte Zaterdag

De zotheid streek neer

Zotte Zaterdag in Gouda! Op deze heerlijke zonnige dag is het hele historische centrum van Gouda gehuld in middeleeuwse sferen! En dat is niet voor niets. De alom geroemde Erasmus ging in Gouda naar school en groeide uit tot een briljante en geestige geleerde. Het bekendste werk van Erasmus, ‘Lof der Zotheid’ was het bekendste werk van Erasmus en wordt gezien als een van de meest invloedrijke werken van de Westerse beschaving. En die zotheid streek voor die ene dag neer in Gouda.

En die zotheid streek voor die ene dag neer in Gouda.

Het bekendste werk van Erasmus, ‘Lof der Zotheid’

De bonte stoet

Wij maakten een sprong in de tijd, naar het Gouda van 1511 en genoten Gouds van vele activiteiten voor het hele gezin. We struinden over de middeleeuwse markt, leerden over de oude ambachten en bewonderden het theaterspektakel op straat. Er waren pachtige kostuums, bijzonder mooie uilen en stoere zwaardvechters. Bovendien wat het een route langs prachtige historische gebouwen en door de oude straten waar van alles te doen was.

Trots op ons Gouda

Wat het meest opviel was de heerlijke sfeer die in de stad hing. Buitenlandse toeristen die de ogen uitkeken naar de kleurrijk uitgedoste figuren, vaak verrast door dit prachtige evenement. En wat bovendien opviel was dat je zag dat iedereen vandaag genoot, van de stad, van het evenement en van de gezelligheid. Gouds Genieten op zijn best.

Gouds Genieten op zijn best.

Bovendien voorspelde de organisatie al dat het een mooi herfstweekend zou worden, maar het was meer dan dat, het was fantastisch!

Noot: Geen enkele foto op deze website mag gebruikt worden zonder toestemming van Gouds Genieten . Gouds Genieten

Rate this post

One Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.